Wat te doen in Rome?

wat te doen in Rome

Rome is één van de mooiste plaatsen in Italië dat iedere keer opnieuw indruk op je maakt. De monumentale gebouwen zijn een lust voor het oog en de bezienswaardigheden zijn fantastisch. Verder zijn er zoveel leuke plekjes waar je goed kunt eten. Er is altijd wel wat te beleven in Rome, things to do in Rome. We hebben de 4 leukste tips voor je verzameld.

Sint-Pietersbasiliek

Iedereen die richting Rome afreist heeft op zijn lijstje staan om de Sint-Pietersbasiliek te bezoeken. Het is de verblijfplaats van de paus en staat in het Vaticaanstad wat gezien wordt als een staat. De basiliek is gebouwd op verschillende graven waaronder die van Petrus. Het gebouw zelf is al indrukwekkend maar eenmaal binnen kun je ook genieten van verschillende meesterwerken en kun je de cryptes bezoeken.

Het Colosseum bezoeken

Als er één ding is wat je echt bezocht moet hebben in Rome Italy is het de Colosseum wel. Het is een amfitheater dat gebouwd werd door de Romeinen. Het is opvallend dat het nog steeds voor een grote deel bestaat want de bouw stamt af uit de jaren 80 na Christus. Helaas is het Colosseum niet helemaal meer intact door diverse aardbevingen. Het theater diende als stadion voor gladiatorengevechten. De wedstrijd eindigde pas wanneer er één van de twee niet meer leefde.

Zie ook:  Stedentrip Barcelona

Piazza Navona

Rome kent een heleboel pleinen maar eentje die het meest indrukwekkend is is de Piazza Navona. Het is er altijd gezellig met terrassen en artiesten die voor een goede sfeer zorgen. Het heeft een opvallende vorm en je vindt er een obelisk, meerdere fonteinen en ook kun je een bezoek brengen aan de opgravingen die te vinden zijn in het Domitanus.

Trevifontein

De Trevifontein dat is gebouwd in de 19e eeuw is één van de bekendste bezienswaardigheden in Rome. De beelden die je daar ziet moet Neptunus voorstellen die de god van de zee is. Het is de bedoeling dat je een munt in het fontein gooit want dan staat het vast dat je ooit terugkeert in het prachtige Rome.