4g voor thuis & vakantie

4g thuis en vakantie

Zowel thuis als op vakantie kan wifi altijd een uitdaging zijn. Hoe snel is het internet, met hoeveel mensen deel je het wifi punt en wat was het wachtwoord ook alweer. Thuis is het wel te overzien, daar heb je zelf controle over het aantal mensen dat op het wifi zit en kun je zelfs bij je provider een verhoging van de internetsnelheid aanvragen – tegen betaling. Op vakantie, bijvoorbeeld in een hotel of op de camping heb je hier echter nul controle op. Als je bedenkt dat je vaak met tientallen bezoekers op de camping of in het hotel zit, dan begrijp je waarom je vaak niet goed internet hebt tijdens een vakantie. Wist je dat je een speedtest kunt doen om de internet snelheid testen

Wifi hotspot vakantie

Iedere telefoon kan tegenwoordig een wifi hotspot aanmaken. Via je telefoon creëer je dan een eigen wifi, zodat je kunt profiteren van de internet snelheid van de telefoon. Zeker met de internetsnelheid van 4g die tegenwoordig de standaard is bij alle providers. Door een wifi hotspot te creëren heb je een eigen wifi waarbij je zelf bepaald wie het wachtwoord krijgt, zodat je weet dat er niet teveel mensen op de wifi hotspot zitten. Wist je dat jouw Nederlandse databundel ook binnen Europa geldig is? Je kunt dus met bijvoorbeeld een 20GB databundel zowel in Nederland als bijvoorbeeld in Frankrijk en Spanje zonder meerkosten gebruiken. Van je provider krijg je meldingen wanneer je databundel bijna op is, zodat je zelf kunt kiezen of je nog extra data wilt kopen of niet.

Zie ook:  Fly & drive vakantie tips

Wifi hotspot thuis

Ook voor thuis kan een wifi hotspot heel handig zijn. Bijvoorbeeld als je een groter gezin hebt die allemaal achter de pc zitten voor werk en school, waardoor het internet met veel mensen gedeeld moet worden. 4g voor thuis kan jou dus ook helpen om thuis een wifi hotspot te maken zodat je met goede snelheid lekker je filmpje kan streamen of kunt gamen op de iPad. Het enige van belang is een goed stopcontact, aangezien een wifi hotspot wel veel kracht vraagt van je telefoon waardoor deze sneller leeg gaat dan wanneer je de telefoon alleen gebruikt voor bellen en appen.