Aansluiten bij een singlereis? Dit is waarom!

Een singlereis is eigenlijk niet veel anders dan een groepsreis waarbij veel mensen single boeken en reizen. Het aansluiten bij een single reis is een aanrader voor reizigers die wel de wereld willen ontdekken, maar niet gelijk iemand hebben om mee te reizen.

Door je aan te sluiten bij een groep kun je eenvoudig en zonder veel moeite een reis doen. Vanzelfsprekend leer je nieuwe mensen kennen. Het leuke aan een singlereis is dat je reisgenoten zonder uitzondering zin hebben om samen de vakantie te beleven.

De grootste voordelen van een single reis

 1. Je hoeft niks zelf te regelen bijna. Je boekt gewoon de reis die bij jou past. Je ontvangt vervolgens een inlog en maakt op die manier vooraf al kennis met je reisgenoten.
 2. Je hoeft met niemand rekening te houden. Je kunt de reis boeken die echt bij jou past. Heb je altijd de piramides willen zien? Dan ga je naar Egypte. Heb je altijd Colombia willen ontdekken? Dan boek je een rondreis Colombia. Je hebt de volledige vrijheid!
 3. Je leert 100% zeker nieuwe mensen kennen. Iedereen die singlereizen boekt kijkt er naar uit om samen met de anderen de vakantie te beleven.
 4. Je hebt altijd aanspraak. In een groep is er altijd wel iemand die ergens wat wil drinken, nog wat wil ondernemen of een spelletje wil spelen.
 5. Een georganiseerde rondreis is altijd verzekerd. Zo is je reissom altijd veilig en beschermd tegen faillissement van de reisaanbieder. Wel zo prettig!
 6. Je boekt een single reis met groepsticket, dus je vliegt ook samen met je medereizigers naar de bestemming toe. Vooral bij verre vluchten wel fijn.

Veelgestelde vragen over single reizen

Een aantal vragen krijgen we regelmatig. Het allerbelangrijkste voor de meeste mensen is om te weten of je in een groep terecht komt met leuke mensen. Dat kunnen we natuurlijk niet garanderen, maar je weet wel zeker dat je een reis boekt met uitsluitend mensen tussen de 18 en 32 jaar oud.

Het grote voordeel daarvan is dat we onze reizen dus ook af kunnen stemmen op “jonge” mensen. Natuurlijk is er verschil tussen iemand van 18 en iemand van 32, maar in de praktijk is dat verschil vaak vooral op het gebied van werk en studie. Als je kijkt naar wat mensen zoeken in een vakantie, zien we dat daar eigenlijk maar weinig verschil in zit. Doordat je zeker weet dat je geen vakantie of rondreis boekt waar ook 50-plussers meereizen, is het reisprogramma ook veel meer afgestemd op jongere mensen. Een groot voordeel, want excursies zijn dus een stuk avontuurlijker te maken!

Zie ook:  Hotelkamer met sauna

Een aantal veelgestelde vragen:

 • Kan ik kennismaken met mijn reisgenoten? Jazeker! Je ontvangt uiterlijk vier weken voor vertrek inloggegevens. Als je vervolgens inlogt kun je voornaam, leeftijd en woonplaats van je medereizigers zien. Daarnaast kun je je whatsapp invullen en zo kennismaken en wellicht zelfs al ergens afspreken.
 • Vliegen we samen? Als je voor een groepsreis met vlucht kiest, reis je mee op het groepsticket dat we hebben. Daarmee vlieg je samen met je reisgenoten op dezelfde vluchten. Wel zo prettig, zeker als je niet gewend bent lange vluchten te maken.
 • Hoe ver vantevoren moet ik mijn reis boeken? Het advies is om te boeken zodra je zeker weet dat je mee wilt. Tot een maand of 2 voor vertrek kun je gegarandeerd mee met de groepsvlucht. Daarna is dat niet meer gegarandeerd.
 • Reizen andere mensen samen? Het gebeurt regelmatig dat iemand samen met een vriend of vriendin reist. Niemand kiest echter een groepsreis als je geen zin hebt om nieuwe mensen te leren kennen natuurlijk. Niks om je druk om te maken dus!
 • Wat als ik het heel spannend vind? Het is normaal om een reis met onbekenden spannend te vinden. Laat een beetje spanning je echter niet tegenhouden om een fantastisch mooie reis te beleven. Je zult merken dat je in no time kennismaakt met de rest en dat het vooral ontzettend gezellig is.

Waar kun je allemaal naartoe?

De mogelijkheden voor avontuurlijke singlereizen zijn eindeloos. Ben je van plan binnen Europa te reizen? Dan zijn Ierland, Kroatië en Bulgarije aanraders, maar ook Griekenland en Noorwegen zijn veelbezochte bestemmingen.

Buiten Europa kun je terecht in bijvoorbeeld Amerika, Colombia, Cuba, Costa Rica, Ecuador, Bali, Thailand, Sri Lanka en nog veel meer.

Veel hangt af van je eigen wensen. Ben je een natuurliefhebber? Dan zal Noorwegen of Canada misschien beter bij je passen dan een land als Sri Lanka, dat meer cultureel gericht is. Ook de vraag hoe ver je wilt reizen is daarbij van belang. Ben je gewend te vliegen, dan is een vlucht van 10 uur of langer een stuk makkelijker dan wanneer het je eerste verre reis is.

Laat je keus vooral niet afhangen van anderen. Het grote voordeel van je aansluiten bij een single groepsreis is juist dat je helemaal met niemand rekening hoeft te houden behalve je eigen wensen. Voelt het goed? Dan heb je de juiste keus gemaakt.