Adult only vakantie

adult only vakantie

Een vakantie in een hotel of resort met alleen maar volwassenen en geen rondrennende kinderen? Dan is een adult only vakantie de perfecte oplossing voor jou. Van all inclusive adult only tot idyllische bed & breakfast. Veel verschillende accommodaties zijn tegenwoordig soms adult only. Op een accommodatie die aangemerkt staat als adult only zijn alleen gasten welkom die volwassen zijn.

Vaak zijn dit vakanties die er gericht op zijn dat er wat meer rust is, doordat kinderen en soms jongeren niet welkom zijn. Je hebt dus adult only waar de minimale leeftijd voor gasten 18+ is, maar je hebt ook adult only waar de minimale leeftijd voor gasten 25+ is. Bij de laatste leeftijdsgroep weet je dus zeker dat er geen feestvierende jongeren in het hotel zitten, zodat je echt aan het zwembad rust hebt en met gelijkgestemden bent.

Wat is adult only?

Bij het boeken van een all inclusive resort kun je dus overwegen of je een normaal resort zoekt of een resort dat zich richt op adult only. Hoewel de term adult only ook kan insinueren dat de accommodatie gericht is op seks, is dat absoluut niet het geval. Een adult only resort heeft niets met seks te maken en is puur een Engelstalige term wat duidt op het feit dat alleen volwassenen welkom zijn.

Zie ook:  Hoe vind je de mooiste bezienswaardigheden van je vakantiebestemming?

Bezoekers adult only

Je zou wellicht denken dat hierdoor alleen maar 65 plussers naar deze accommodaties gaan, maar dat is zeker niet het geval. Denk bijvoorbeeld aan drukwerkende dertigers en veertigers die geen kinderen hebben en op vakantie juist even willen ontspannen. Hoewel kinderen en jongeren ook veel gezelligheid bieden op bijvoorbeeld een camping, kun je het ook best voorstellen dat je tijdens een vakantie gewoon lekker rustig wil kunnen ontspannen. Zonder rondrennende, huilende of schreeuwende kinderen. Zelfs de ouders van gezinnen met kinderen zullen beamen dat een adult only resort hun soms heerlijk zal lijken, omdat je dan gewoon meer rust hebt en beter kunt ontspannen.