Alleen op vakantie? Reis met leeftijdsgenoten

Als je een specifieke vakantie in je hoofd hebt kan het nog knap lastig zijn om je vrienden ervan te overtuigen mee te gaan. Dat kan te maken hebben met budget, tijd of andere interesses. Helemaal alleen op reis gaan is dan natuurlijk een optie, maar niet voor iedereen de ideale oplossing.

Een single reis is een goede tussenoplossing. Je reist alleen, maar met een groep mensen om je heen die allemaal dezelfde vakantie hebben gekozen. Dat heeft een aantal grote voordelen voor jou als reiziger:

 • Je hebt altijd aanspraak. In een groep mensen is er altijd wel iemand te porren om iets te ondernemen.
 • De kans dat je gelijkgestemde mensen tegenkomt is groot. Je hebt immers allemaal voor dezelfde singlereis gekozen.
 • Doordat je samen dingen onderneemt leer je elkaar tijdens de reis goed kennen.
 • Je hoeft zelf niks te regelen bijna. Je boekt de reis van je keus en gaat!
 • Je kunt vooraf kennismaken met je reisgenoten.

Alleen op vakantie, spannend?

Het is altijd spannend om iets nieuws te ondernemen. Een hele groep mensen die je nog niet kent, dat is toch even een drempel voor veel mensen. Toch weten we uit ervaring dat 99% van de mensen na een singlevakantie helemaal overtuigd is. Het is vooral heel erg gezellig om op pad te zijn met een groep mensen. Natuurlijk ligt niet iedereen je, maar doordat de groepen vaak zo tussen de 20 en 30 mensen bevatten, is het makkelijk om mensen te vinden met wie het klikt.

Alleen op vakantie is dus zeker even spannend, maar uiteindelijk ook vooral een leuke manier om:

 • Nieuwe mensen te leren kennen die buiten je normale cirkel vallen
 • Samen op te trekken en een land te ontdekken

Er ontstaan tijdens onze singlereizen altijd goede vriendschappen. Er zijn groepen die elkaar na jaren nog spreken en soms zelf op vakantie gaan naar aanleiding van een eerdere single reis.

Waarheen op single vakantie?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt kiezen uit vakanties in de natuur, vakanties met veel avontuur en actie, rondreizen binnen en buiten Europa, strandvakanties of meer culturele vakanties. Als je gewoon de vakantie kiest die goed voelt, zul je zien dat je ook vanzelf terecht komt in een groep met mensen die ongeveer hetzelfde zoeken.

Populaire reisbestemmingen voor single reizigers zijn bijvoorbeeld, georganiseerd per thema:

Natuurvakanties voor singles

 1. Rondreizen Ierland. Met stip op 1 staan rondreizen door Ierland. Ierland ligt dichtbij, is betaalbaar en is een afwisselend land met een klimaat dat eigenlijk altijd meevalt.
 2. Rondreis Noorwegen/Zweden. Scandinavië is voor natuurliefhebbers een paradijs. Tijdens een rondreis Noorwegen en Zweden maak je wandeltochten, ga je kanovaren, staan er verschillende excursies op het programma en zie je veel van beide landen.
 3. Groepsreis Ecuador. Ecuador heeft alles te bieden waar natuurliefhebbers van houden. Van prachtige vulkanische gebieden, de gigantische bergen van het Andesgebergte, maar ook de jungle van de Amazone, zorgen voor een enorm afwisselende bestemming voor natuurliefhebbers.
Zie ook:  Vakantieboerderij bezoeken

Rondreizen met strand

 1. Rondreis Bali. Als het om tropische bestemmingen gaat is Bali toch wel een echte aanrader. Niet alleen heb je er heerlijke stranden en het hele jaar door aangename temperaturen, het is ook een eiland waar je ontzettend veel kunt ondernemen en beleven en dat perfect ingericht is voor toerisme.
 2. Strandvakanties Kroatië. Een stuk dichter bij huis en om die reden ook heel betaalbaar is het mooie Kroatië. Dit Zuid-Europese land heeft een fascinerende geschiedenis, prachtige natuur en is ‘s zomers heerlijk warm. De combi van zon, zee, strand en de mogelijkheid om allerlei avonturen te beleven zorgt ervoor dat Kroatië altijd een succes is.
 3. Rondreizen Costa Rica. Een jongeren reisbestemming die al jaren populair is. Costa Rica heeft fantastische stranden, tropische regenwouden, vulkanen en is op elk stukje weer anders. Costa Rica heeft een goed ontwikkelde infrastructuur voor toerisme en is een heerlijke plek om te bezoeken als je op zoek bent naar zon, strand en veel wilt ondernemen tijdens je vakantie.
 4. Sri Lanka. Sri Lanka is een reisbestemming die heel veel charme heeft. Gelegen in de Indische Oceaan is Sri Lanka een land met veel afwisseling, heel veel cultuur en de nodige stranden.

Bovengemiddeld avontuurlijke singlereizen

Maar, ook buiten de gebaande paden zijn er singlereizen die de moeite meer dan waard zijn. Zo zijn rondreizen Georgie steeds populairder, kun je mee kajakken op Sloveense rivieren, boek je rondreizen naar meer exotische landen als Colombia, Cuba of Ecuador en reis je met je medereizigers van 18 tot 32 jaar naar onder andere Montenegro en Noord-Macedonië.

Je kunt dus binnen het reisaanbod van single reizen ongetwijfeld iets vinden dat jou aanspreekt. Ons advies is dan ook om puur te kijken naar de groepsreis die het beste bij jou past.