Camper of caravan voor de vakantie?

Met het mooie weer voor de deur zingt de vakantie waarschijnlijk al door je hoofd. Wellicht de afgelopen jaren altijd naar de camping gegaan in een stacaravan, huurtent of in een hotel. Met jaloezie kijkend naar de caravans of campers op de camping en onderweg. Tijd om de vraag te stellen, wil je een camper of een caravan voor de vakantie? In deze blog gaan we kijken naar de verschillen en waarom je voor de camper of voor de caravan moet kiezen.

De camper – vakantie op wielen

De camper is het ultieme vrijheidsmiddel voor vakantie wat ons betreft. Letterlijk je vakantiehuis op wielen, waarmee je overal naar toe kunt rijden en overal je camper neer kunt zetten om een of meerdere nachten op een plek te verblijven. Niet voor niets dat de camper ook bij de jeugd steeds populairder is. Nadeel van de camper? De kosten voor eigendom zijn relatief hoog. De wegenbelasting, verzekering en het diesel verbruik laten de kosten flink stijgen. Groot voordeel ten opzichte van de caravan is dat je veel mobieler bent en de staplaatsen voor speciale camperplekken een stuk goedkoper zijn. Met een groot aanbod van camper accessoires kun je daarnaast je camper helemaal aanpassen aan je eigen voorkeur, met luifel, voortent enzovoorts.

Zie ook:  Hoe vind je de mooiste bezienswaardigheden van je vakantiebestemming?

De caravan – alles wat je nodig hebt

Met een caravan heb je in essentie hetzelfde als een camper; een vakantiehuis op wielen. Voor een caravan heb je vaak een wat zwaardere en krachtigere auto nodig om deze voor te kunnen trekken. Op vakantie ben je aangewezen op de campings, maar eenmaal daar ben je een stuk vrijer dan met een camper. Je parkeert de caravan en kunt vervolgens nog steeds met je auto de omgeving verkennen. Met een camper moet je altijd alles inpakken om vervolgens met de camper de omgeving te kunnen ontdekken.

Wat heeft jouw voorkeur?

Voor beiden valt iets te zeggen. Wat ons betreft hangt het enorm af van persoonlijke voorkeur wat het beste bij je past: een camper of caravan.