Cruise vakantie

cruise vakantie

Op cruise vakantie gaan is een fantastische manier om je vakantie mee in te vullen? Hoewel het vroeger een stoffig imago had waar vooral bejaarden op cruise vakantie gingen, is dat tegenwoordig absoluut niet meer het geval. De stoffige cruise vakanties op bijvoorbeeld de Rijn bestaan nog steeds en ja, daar is de doelgroep vooral 65 plus. Echter zijn er ook prachtige cruise vakanties in de Middellandse Zee, in Scandinavië of de beroemde Holland-Amerika lijn. Een cruise vakantie is in de basis altijd een all inclusive cruise. Dit betekent dat eten & drinken inbegrepen zit in je cruise. Op een cruiseschip zitten meerdere restaurants en vaak zijn er dan een aantal restaurants waar je eten inbegrepen zit en een aantal restaurants waar je kunt eten wat niet inbegrepen is.

Het cruiseschip

Een cruise schip is een gigantisch schip waar vaak makkelijk 1000 kamers (hutten) op zitten, waardoor je gemiddeld makkelijk met 2500 gasten op het cruiseschip zitten. Dit zijn echter vooral de grote schepen die op de oceanen varen. Ga je op de Middellandse Zee een cruise boeken, dan moet je denken aan een paar honderd hutten en dus ongeveer 300-500 gasten.

Zie ook:  Last minute vakantie

Kosten

Bij het boeken van een cruise moet je goed kijken naar je budget en wat je precies wilt doen en zien tijdens je cruise. De kosten kunnen namelijk flink oplopen, dus een all inclusive last minute is wellicht niet een slecht idee om te overwegen om een goede deal te krijgen. Bedenk wel dat de hoge kosten van een cruise ook een reden hebben, omdat bijna alles is inbegrepen in de prijs. Dus de transfer naar het cruiseschip, de overnachtingen, eten & drinken en veel entertainment aan boord. Je hebt dus alleen nog kosten als je van het cruiseschip af gaat om een stadje te bezoeken, waarbij je vaak zelfs een lunchpakket van het cruise schip mee kunt nemen.