Golfen op vakantie

Golfen is misschien wel de meest onderschatte sport als je het ons vraagt. Waar veel mensen het idee hebben dat het alleen is weggelegd voor de absolute elite, zien we ook dat er steeds meer ‘normale’ mensen een balletje gaan slaan op de ‘cort’. Omdat je natuurlijk niet alleen in Nederland kunt golfen, maar ook in het buitenland, zien we dat veel echte golfliefhebbers ook massaal naar het zuiden van Europa trekken en dan met name naar Zuid-Spanje, om daar een balletje te kunnen slaan.

Het perfecte klimaat

Helaas hebben we in Nederland een groot deel van de tijd te maken met een wat minder klimaat. Niet bepaald prettig om met 10 gratis op de golfbaan te staan, terwijl je op 1500 kilometer rijden of vliegen kunt genieten van een heerlijk zonnetje op je gezicht. Niet voor niets is zuid Spanje daarom ook mateloos populair bij veel golfers. Door het milde klimaat is het er het hele jaar door heerlijk vertoeven. Dus ben je voornemens op golfvakantie te gaan, vergeet dan natuurlijk niet tijdig te boeken, want voor je het weet zijn de speciaal daarvoor bestemde golfresorts vol.

Zie ook:  5 voordelen van een vakantiehuis met laadpaal

Speciale golfresorts

Het zuiden van Spanje staat erom bekend dat jaarlijks hele hordes mensen die kant op gaan om heerlijk te genieten van een welverdiende golfvakantie. Niet voor niets dus dat er allerlei prachtige golfresorts zijn, waarbij je letterlijk vanaf je hotelkamer op de baan kunt kijken. Na vervolgens heerlijk te hebben ontbeten, kun je je clicgear pakken en golfclubs en vertrekken naar de baan voor een ontspannen ochtend golf. Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijke en vooral ook ontspannen vakantie.

Je eigen golfclubs of golfclubs huren?

Als echt golfer wil je natuurlijk het liefst je eigen clubs meenemen op golfvakantie. Toch is dit niet altijd even handig. Wanneer je met de auto gaat, dan is het uiteraard een stuk eenvoudiger, dan wanneer je ervoor kiest om met het vliegtuig te gaan. Gelukkig zijn er ook dan mogelijkheden, maar ook het huren van golfclubs is een optie. Afhankelijk van hoe gehecht je bent aan je eigen set en ook of het je het geld waard is, kun je voor jezelf de afweging maken of je het wel of niet doet.