Groepsaccommodatie vakantie

groepsaccommodatie vakantie

Met de familie op vakantie, met het voetbalteam, vrienden of wellicht een groep collega’s? Dan zijn groepsaccommodaties de ideale oplossing om gezamenlijk een vakantie te vieren. Er zijn best veel verschillende groepsaccommodaties, zeker als we kijken naar groepsgroottes van bijvoorbeeld 20 personen. Er zijn bijvoorbeeld 20 persoons groepsaccommodatie in Nederland, maar ook in de landen om ons heen.

Hoe ziet een groepsaccommodatie eruit?

De meeste groepsaccommodaties zijn grote verbouwde woonboerderijen, villa’s of speciaal gebouwde huizen voor grote groepen. Het uitgangspunt is vaak een tweepersoons slaapkamer, waardoor je bij een groepsaccommodatie van 20 personen dus 10 slaapkamers hebtPer 5 a 6 personen wordt er vaak een badkamer gemaakt. Dus bij 10 personen zijn er bijna altijd twee badkamers zodat er geen gigantische files ontstaan bij het douchen in de ochtend. . Daarnaast moet de woonruimte natuurlijk groot genoeg zijn voor het aantal personen. Denk hierbij aan een grote woonkeuken, waarbij er een lange eettafel is voor alle personen. Ook de woonkamer zal groot genoeg zijn met banken en stoelen om gezamenlijk te kunnen ontspannen en bijvoorbeeld een film te kunnen kijken.

Zie ook:  Waarom een vakantiepark in Nederland zo leuk is

Hoe is de buitenruimte?

Met een groepsaccommodatie voor veel personen is ook de buitenruimte extreem belangrijk. Het kan best hectisch zijn om met zoveel mensen in een huis of accommodatie te moeten leven, waardoor je ook graag buiten wilt zijn. Bijvoorbeeld om te zwemmen in een luxe zwembad, buiten te kunnen barbecueën of gewoon een rustig plekje te zoeken om even een boek te kunnen lezen.

Wat zijn de mogelijkheden in het buitenland?

Wil je met je groep even de Nederlandse hectiek ontsnappen? Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar een groepsaccommodatie 20 personen België. België is lekker dichtbij, maar ver genoeg om wel echt even een vakantie gevoel te krijgen. Ook in andere landen zijn er voldoende mogelijkheden, zo heb je in de Oostenrijkse Alpen vaak grote winterhuizen met verschillende appartementen, waardoor dit voor families bijvoorbeeld heel handig kan zijn. Verschillende huishoudens hebben dan hun eigen leefruimtes, maar je bent toch bij elkaar en kunt gemakkelijk gezamenlijk eten, spelletjes doen of lekker borrelen.