Heb ik airco nodig tijdens vakantie?

airco tijdens vakantie

Tijdens je zonvakantie zoek je bewust de zon en daarmee de warmte op. Toch zijn er in veel hotels, appartementen en andere accommodaties niet altijd airco’s beschikbaar. De vraag is of je dit dan ook wel daadwerkelijk nodig hebt. Als er in warme gebieden hotels zijn zonder airco, dan zijn er dus voldoende gasten die prima zonder airco kunnen leven. Waar moet je eigenlijk precies op letten en is airco voor jou noodzakelijk?Airco of ventilatie

Via alle online kanalen kun je makkelijk verschillende accommodaties vergelijken met elkaar. Hier zijn de uitbaters echter vaak in control over wat er precies online komt te staan. Het kan dus zijn dat zij het airco icoontje hebben aangeklikt, maar voor ons Nederlanders betekent dit ook daadwerkelijk airco. Dit terwijl het in Spanje bijvoorbeeld ook kan betekenen dat er alleen een ventilator is. Bekijk dus altijd goed foto’s van de (slaap)kamers om te checken of je daadwerkelijk ook een airco in de kamer ziet hangen.

Ook moet je goed naar de prijs kijken. Steeds vaker zien we dat de airco wel in de kamer hangt, maar dat je bijvoorbeeld €5 per dag moet betalen om de afstandsbediening te krijgen. Zonder afstandsbediening kun je de airco niet gebruiken, dus een slimme (sluwe) manier van een uitbater om meer geld te krijgen voor het verhuren van hun accommodaties. Dit kun je vaak het beste terug vinden op de eigen site van een accommodatie en staat vaak niet bij online aanbieders benoemd. Check dit dus goed voordat je gaat boeken om vervelende kosten achteraf te voorkomen.

Zie ook:  Groepsrondreizen

Wel of geen airco?

Of je wel of geen airco wilt in je accommodatie is eigenlijk vooral een vraag die je alleen zelf kunt beantwoorden. Kun jij makkelijk slapen tijdens warme nachten in Nederland? Dan hoeft een accommodatie zonder airco voor jou ook geen probleem te zijn. Voor afkoeling kun je bijvoorbeeld ook een voetenbad kopen en het helpt ook om je spieren te ontspannen door bijvoorbeeld een massage apparaat kopen.  

Kun je in Nederland slecht slapen bij warme nachten, heb je thuis als een airco geïnstalleerd of staat je huis vol met ventilatoren tijdens zomerse dagen? Dan ben je er waarschijnlijk erg bij gebaat om een accommodatie met airco te nemen.