Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

Het boeken van een hotel is tegenwoordig ontzettend eenvoudig. Via internet kun je via allerlei verschillende websites eenvoudig zien wat er allemaal beschikbaar is. Wanneer je weet waar, wanneer en hoe lang je ergens naartoe wilt, dan kun je met de verschillende filters eenvoudig bepaalde hotels en bestemming uitsluitend. Zo blijft er uiteindelijk een selecte lijst over, waaruit je vervolgens kunt kiezen. Toch zien we vaak, dat er online voor veel hotels enkel de optie is om te betalen met creditcard. Niet voor niets wordt er daarom ook vaak de vraag gesteld; ‘kan ik een hotel boeken zonder creditcard?’ Het antwoord op deze vraag is ja! In dit artikel vertellen we je hoe je dit kunt doen.

Direct contact zoeken

Wanneer je een geschikt hotel hebt gezien, maar deze online niet is te boeken zonder creditcard, dan is het slim om eerst eens contact op te nemen met het desbetreffende hotel alvorens je direct verder gaat naar de volgende. Het is namelijk vaak heel goed mogelijk, dat je in overleg hetzelfde hotel zonder creditcard kunt boeken. Wat ze vaak doen, is een factuur vooraf sturen of je gegevens noteren en op goed vertrouwen je de kans bieden bij aankomst het verschuldigde bedrag te betalen. Het kan dus zeker lonen om even contact te zoeken om eventuele teleurstelling te voorkomen.

Zie ook:  Aansluiten bij een singlereis? Dit is waarom!

Alternatieven

Een hotel boeken zonder creditcard is in eigen land vaak geen probleem. Ondanks het feit dat er vaak via verschillende websites alleen de mogelijkheid bestaat dit te kunnen doen door middel van het bevestigen per creditcard, kun je vaak in overleg ook wel iets anders afspreken. Voor het buitenland is dit vaak net even een stukje anders. Wel is het een optie te kiezen voor een zogeheten ‘prepaid’ creditcard. In tegenstelling tot een normale creditcard stort je hier geld op, zodat je deze kunt gebruiken om te betalen. In principe hetzelfde als een pinpas, alleen wordt het dan niet direct van je rekening afgeschreven, maar is het een soort tegoed op je kaart. Zoals je ziet zijn er dus voldoende mogelijkheden om een hotel te boeken zonder creditcard.