Je wereldreis voorbereiden, waar wil je heen?

Het maken van een wereldreis is natuurlijk niet iets wat je zomaar even doet. Vaak vergt het de nodige voorbereiding en kan het, afhankelijk van wat je allemaal wilt zien, soms tot wel maanden van reizen zijn van Amerika tot bijvoorbeeld Nieuw Zeeland. Kortom, de juiste voorbereiding is dan een absolute must. Om ervoor te zorgen dat je de voorbereiding tot in de puntjes hebt geregeld en je niets aan het toeval overlaat, hebben we een aantal handige en tevens ook praktische tips voor je.

Waar wil je naartoe?

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen waar je naartoe wilt gaan. De wereld is groot en er zijn zoveel plekken om te ontdekken. Misschien wil je wel de klassieke route nemen en door Europa, Azië en Australië reizen. Of misschien heb je een specifiek land of continent in gedachten dat je wilt bezoeken. Het is belangrijk om te kijken naar je budget, de beste reistijd en eventuele visums die je nodig hebt, voordat je een definitieve beslissing maakt. Een wereldreis betekent namelijk niet dat je ieder land van de wereld moet hebben gezien. Zo kun je gerust per reis kiezen voor een bepaald deel van een continent en deze middels een prachtige houten wereldkaart aan de muur bijhouden.

Zie ook:  Reizen met een rolstoel

Plannen, plannen en nog eens plannen

Als je weet waar je naartoe wilt gaan, is het tijd om te beginnen met plannen. Maak een route, boek vluchten en accommodaties en regel eventuele visa en vaccinaties die je nodig hebt. Zorg er ook voor dat je een reisverzekering hebt die bij je reis past. Als je je route hebt uitgestippeld, is het tijd om te beginnen met inpakken. Het is belangrijk om licht en slim te pakken, zodat je niet te veel bagage hebt om mee te nemen. Denk ook aan de kleding die je nodig hebt, afhankelijk van het weer en de activiteiten die je gaat doen. Zo kan het zijn dat het in een bepaalde periode van het jaar aan te raden is een jas mee te nemen.

Maak herinneringen

Het allerbelangrijkste van je prachtige reis, is natuurlijk dat je waar mogelijk zoveel mogelijk vastlegt. Wat bijvoorbeeld ontzettend leuk is om te doen, is om ieder land dat je hebt bezocht, op een metalen wereldkaart af te vinken, zodat je precies kunt zien waar je allemaal al bent geweest.