Kalknagels verbergen, bijvoorbeeld op het strand of bij het zwembad.

Heb jij last van een kalknagel? Dan is dit helemaal niets om je voor te schamen. Wist je namelijk dat maar liefst 3 op de 10 mensen last heeft van een kalknagel? Ondanks het feit dat je niet de enige bent, is het niet prettig om ermee rond te lopen. Buiten het feit dat het ontzettend besmettelijk is voor anderen, is het niet fijn om naar te kijken. Om ervoor te zorgen dat je je kalknagel kunt verbergen, hebben we een aantal handige tips voor je. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het bij bijvoorbeeld een zwembad niet prettig is dat mensen naar je voeten zitten te kijken, omdat je last hebt van een kalknagel.

Draag dichte schoenen

De gemakkelijkste manier om je kalknagels te verbergen, is natuurlijk door het dragen van dichte schoenen. Toch kunnen we ons ook heel goed voorstellen, dat dit in bepaalde gevallen natuurlijk geen optie is. Stel dat je een dag naar het strand of zwembad gaat, dan is het dragen van schoenen natuurlijk geen optie.

Nagellak

Het voorkomen van een kalknagel is natuurlijk beter dan deze te verbergen. Toch ontkom je er niet altijd aan om je nagel toch te moeten verbergen. Speciale ademende nagellak voor kalknagels biedt dan uitkomst. Deze nagellak is namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en zorgt ervoor dat je nagel gewoon kan ‘ademen’. Dit houdt in dat je niet bang hoeft te zijn dat de kalknagel zich verder ontwikkeld, in negatieve zin.

Zie ook:  Weer lente 2023 verwachting

Hoe voorkom je een kalknagel?

Nu je weet hoe je een kalknagel eventueel zou kunnen verbergen, is het ook prettig te weten hoe je ze kunt voorkomen. In principe is een kalknagel een soort schimmel. Deze schimmel ontstaat wanneer een huidschimmel in aanraking komt met een teennagel. Dit kan gebeuren bij een zwembad, maar ook wanneer je veel op blote voeten loopt. Om ervoor te zorgen dat je de kans op een kalknagel verkleint, is het aan te raden om in een zwembad slippers te dragen. Daarnaast is het ook belangrijk om je voeten regelmatig te wassen, zodat je de schimmels in een vroegtijdig stadium al van je voeten kunt verwijderen.