Kamperen met de Kia EV6

kamperen met EV6

Ondanks dat we tegenwoordig de hele wereld over kunnen met het vliegtuig, kiezen er jaarlijks nog steeds honderdduizenden mensen ervoor om te gaan kamperen. Niet alleen is kamperen ontzettend gezellig, maar is de perfecte manier om optimaal te kunnen genieten van je welverdiende vakantie. Je geniet volledige vrijheid en hoeft met niemand rekening te houden. Waar je in tegenstelling tot een vliegvakantie rekening moet houden met gezette tijden, kun je wanneer je met de auto op vakantie gaat de tijd volledig zelf indelen. Toch is het tegenwoordig met de komst van de elektrische auto wel iets anders, dan wanneer je gewoon kunt tanken. Waar je met tanken binnen enkele minuten klaar bent, dien je met een elektrische auto toch snel wat extra tijd in te ruimen binnen je planning. Ook het gebruik van de laadpas is anders dan normaal met je tankpas of pinpas afrekenen. Met de Bonnet laadpas app kun je bij de meeste aanbieders zelfs via de app de laadsessie starten. Daarnaast is het ook belangrijk, wanneer je met de caravan gaat of je auto deze wel kan trekken. Hoe zit dit nu als je gaat kamperen met de Kia EV6?

Hoe sterk is de Kia EV6

De Kia EV6 is een ware lust voor het oog! Niet alleen door het prachtige design, maar ook door de enorme power welke deze elektrische auto heeft. Met haar 325 pk is deze bij uitstek geschikt voor het trekken van een caravan. Doordat de Kia EV6 één van de weinige elektrische auto’s is met een trekgewicht tot wel 1.600 kilo, kun je dus prima een caravan meenemen. Daarnaast heeft deze echte krachtpatser ook de mogelijkheid om snel op te laden. Door het laadvermogen van maar liefst 240 kW, kan de accu in minder dan 20 minuten worden opgeladen tot wel 80 procent! Perfect dus wanneer je een flinke afstand moet overbruggen. Zo kun je tijdens het laten even de beentjes strekken en wat frisse lucht halen en kun je voor dat je het weet je reis weer vervolgen.

Zie ook:  Waarom een vakantiepark in Nederland zo leuk is

Wat kost een Kia EV6?

Net als bij iedere auto, is ook de Kia EV6 in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Het basismodel van deze prachtige elektrische auto begint bij iets meer dan 45.000 euro. Afhankelijk van welke actieradius het hoeveel pk jij kiest, kan deze prijst logischerwijs flink oplopen. Waar deze auto nu enkel met achterwielaandrijving beschikbaar is, heeft Kia al aangekondigd dat ze werken aan een Kia EV6 met vierwielaandrijving. Voor iets minder dan 60.000 euro heb jij een Kia EV6 die is voorzien van alle gemakken en een actieradius van ruim 500 kilometer.