Last minute vakantie

last minute vakantie

Gedurende deze periode is een last minute vakantie een veel gehoorde optie. Zolang de pandemie ons nog dwingt om bijna dagelijks te kijken welke vakantielanden op rood, oranje of geel staan is het lastig vooruit plannen. Hierom gaan we vaak pas heel laat een vakantie boeken. De term last minute vakantie betekent letterlijk op het laatste moment pas je vakantie boeken. Dus zowel bestemming, accommodatie als reis vaak een aantal dagen van tevoren pas definitief boeken.

Voordelen

De voordelen van een last minute vakantie is traditioneel dat je de laatste plekjes in een vliegtuig, hotel of andere accommodatie pakt. Aanbieders willen uiteraard volle vliegtuigen en accommodaties, waardoor ze vaak in de dagen voor aanvang de prijs verlagen om ervoor te zorgen dat ook de allerlaatste plekjes verkocht zijn. Zo kunnen de aanbieders een zo efficiënt mogelijk reis aanbieden waarbij er geen lege stoelen in het vliegtuig zijn of lege hotelkamers in het resort.

Zie ook:  Yoga vakantie

Traditioneel was het zo dat aanbieders in de laatste dagen hun prijzen echt gingen dumpen. De echte koopjesjagers die niet een voorkeursbestemming hadden gingen zelfs zonder plannen met hun koffer naar de airport, om daar echt last minute vakantie te boeken. Ook de avond van tevoren kijken waar er nog een last minute vakantiehuis beschikbaar is om daar vervolgens met de auto naar toe te rijden hoort hier bij.

Eigen land

Tijdens de pandemie is de traditionele last minute vakantie echter veranderd, doordat het niet meer perse om een pakketreis of vliegreis gaat. Veel vaker gaat het juist om een accommodatie die je binnen Nederland boekt. Een last minute bungalowpark, hotel of bed & breakfast is voor 2020 en 2021 dus erg populair. Kun je toch niet naar het buitenland, dan is het zaak om goed te zoeken waar er nog een plekje is in Nederland om last minute naar toe te kunnen rijden.