Luxe accommodaties in Europa

welness accomodatie

Waar we vroeger met zijn allen met de caravan, vouwtent of normale tent op vakantie gingen naar de Dourdogne of het Gardameer, zie je tegenwoordig steeds meer dat we met zijn allen luxere accomodaties willen bezoeken. Daarom gaan we eens op zoek naar mooie luxe accomodaties in Europa. Accommodaties die je wat meer luxe geven dan de gemiddelde vouwtent waar je gebruik moet maken van een gezamenlijk toiletgebouw. Accommodaties die je verwennen met een bubbelbad, jacuzzi, sauna, zwembad of andere luxe.

Welness bungalow

Een van de opkomende luxe accommodatie zijn welness bungalows. Zeker ten tijden van corona waarbij we met zijn allen in het eigen land op vakantie moe(s)ten. Voor velen van ons een grote teleurstelling om niet naar het buitenland te kunnen, waardoor er gezocht werd naar een fijne vakantie binnen de landsgrenzen. Daarbij komt dat hetzelfde vakantiegeld beschikbaar is voor een vakantie, alleen de reiskosten minimaal zijn. Bedenk dat je anders per persoon al snel honderden euros kwijt was aan de vliegreis, nog enkele honderden euros voor een huurauto en dan de accomodatie nog. Binnen de landsgrenzen is dat heel anders. Misschien een tank benzine, maar dan houden de kosten al op. Dat betekent dat iedereen meer geld over heeft voor de accomodatie, zie daar de opkomt van de welness bungalow. Het aantrekkelijke van een welness bungalow is dat je een ruime vakantiewoning krijgt met welness luxe, dus denk aan een bubbelbad, een buiten jacuzzi en/of een sauna.

Zie ook:  Verschillende airports

Overigens is het goed om te weten dat in het buitenland precies hetzelfde gebeurde als in Nederland. Dat betekent dat ook in buurlanden als Duitsland, België en Frankrijk er steeds meer luxe accommodaties zijn. Een last minute welness bungalow kun je dus vaak zowel in Nederland als in andere landen in Europa vinden.

Luxe hotels

Andere luxe accommodaties in Europa zijn vaak luxe hotels. Waar de trend van begin jaren 2000 vooral gericht was op all-inclusive hotels, zie je dat tegenwoordig de privacy van een luxe hotelgast bovenaan staat. Hierdoor zie je steeds meer hotels die appartementen hebben in plaats van kamers, zodat je ook meer leefruimte hebt in je appartement om bijvoorbeeld op het balkon een drankje te doen of een hapje te kunnen eten in het appartement.