Maak je tuin klaar voor de lente

Waar het voor de één hobby is, is het voor de ander twee keer per jaar een straf. We hebben het dan natuurlijk over het winter- en ook weer lenteklaar maken van onze tuin. Omdat je er niet aan ontkomt en het verstandig is wel te doen, hebben we een aantal praktische tips voor je, die je helpen bij het klaarmaken van je tuin voor de lente. Helemaal wanneer je het winterklaar maken op de juiste manier hebt gedaan, scheelt je dit nu ontzettend veel tijd. Ook wanneer alleen vogelvoer kopen tijdens de wintermaanden je hobby is, is het goed even serieus op te letten. Omdat er wel degelijk verschillen zijn tussen het lente klaarmaken van de tuin en het winterklaar maken van de tuin, doe je er als iemand zonder groene vingers verstandig aan deze tips goed tot je te nemen.

Ruim alles keurig op

Tijdens de wintermaanden is er het nodige gebeurt in je tuin. De kans dat er namelijk allerlei troep in je tuin ligt, die is vrij groot. Van takken tot bladeren, alles moet weg. Belangrijk dus om eerst alles op te ruimen, zodat je goed kunt zien wat er allemaal moet gebeuren. Vooral met een tuin waar veel bloemen en planten aanwezig zijn, is het goed eerste orde op zaken te stellen. Heb je dit gedaan, dan is het tijd voor de volgende stap.

Zie ook:  Single en op reis

Het snoeien van de tuin

Heb je alles keurig opgeruimd, dan is het tijd voor het serieuzere werk. Vooral wanneer je tuin is voorzien van de nodige struiken en bomen, is het belangrijk deze te snoeien. Daarbij geldt wel dat het per type boom of struik afhankelijk is tot waar je deze snoeit. Ook in het voorjaar kan het namelijk nog wel eens vriezen. Niet veel, maar wel iets om rekening mee te houden. Snoei je het namelijk te kort, dan loop je het risico op beschadigingen. Houd er wel rekening mee dat bepaalde vogels zich ook kunnen hebben genesteld in de struiken. Is dit het geval, dan is meelwormen kopen om ze te voeren een verstandige keuze. Je hebt ze immers net hun heerlijke schuilplek ontnomen.

Zaaien en planten

Nadat alles keurig is gesnoeid en is opgeruimd, is het tijd om te kijken waar er eventueel wat nieuws bij moet komen. Aangezien een tuin vaak bestaat uit één- en ook meerjarige bloemen en planten, is de kans vrij groot dat er links en recht nog wel wat lege plekken zijn te vinden. Tijd dus om deze op te vullen. Dit kun je doen door verschillende één- en meerjarige bloemen en planten te combineren, zodat je het jaar erop weer opnieuw kunt variëren.