Maak van je tuin in de winter een vakantieplek voor vogels

Wanneer de temperaturen buiten dalen, is het voor volgens soms een enorme uitdaging om voer te kunnen vinden. Niet voor niets is het daarom dan ook belangrijk dat je de vogels die normaliter in de zomermaanden in je tuin komen, nu ook worden voorzien van hun eigen ´vakantieplek´. Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen. Eén van de manieren is door bijvoorbeeld meelwormen kopen of ander vogelvoer. Hoe je er daarnaast nog meer voor kunt zorgen dat je je tuin omtovert tot een waar paradijs voor de vogels deze winter, vertellen we je in dit artikel. Dus heb jij regelmatig vogels in je tuin, dan is het zeker handig om nu even goed op te letten.

Zorg voor vet eten

Het kost vogels ontzettend veel energie om zichzelf tijdens de wintermaanden warm te kunnen houden. Om er dan voor te zorgen dat ze wat extra energie krijgen, is vet van essentieel belang. Dit kun je het beste doen door vetbollen op te hangen in je tuin. Wat wel belangrijk is, is om te kiezen voor vetbollen zonder netje. Zo voorkom je dat ze bijvoorbeeld een verkeerd stukje binnen kunnen krijgen en zorg je er ook voor dat ze er goed bij kunnen. Je wilt natuurlijk niet dat de vogels door de extra moeite nog meer uitgeput raken en daardoor nog verder in de problemen komen.

Zie ook:  Je reizen bijhouden op een wereldkaart

Zorg voor een rommelhoekje

Hoe gek het ook klinkt, maar de meest tuinvogeltjes vinden het heerlijk om een rommelhoekje te hebben wat vol ligt met takken, bladeren en allerlei andere tuinresten. Wat namelijk vooral het voordeel hiervan is, is dat veel insecten zich hier ook in gaan nestelen. Dit zorgt ervoor dat de vogels en andere dieren in je tuin de mogelijkheid hebben om lekker te kunnen smikkelen. Uiteraard is het wel belangrijk om ze goed bij te blijven voeren, want wanneer de vogels het één keer door hebben dat er hier wat te halen valt, dan is de kans vrij groot dat je binnen de kortste keren je ´resort´ in je tuin vol hebt zitten met allerlei verschillende vogeltjes.