Pechhulp nodig op vakantie?

Ga je binnenkort op vakantie, dan kan het handig zijn om van tevoren je verzekeringen even goed na te lopen. Vooral wanneer je met de auto gaat, zit je er natuurlijk niet op te wachten dat je ergens halverwege in het midden van Frankrijk met rook onder de motorkap op de vluchtstrook staat. Nu is het natuurlijk nooit prettig om pech onderweg te hebben, maar in het buitenland is het nog veel erger. Je kunt je wel voorstellen wat er gebeurt als je ook nog een stel kinderen bij je hebt. Tijd dus om hier goed naar te kijken. Stel dat er iets gebeurt, dan is pechhulp voor onderweg wel handig. Waarom dat vertellen we je nu!

Waarom kiezen voor pechhulp?

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, dan is het aan te raden om naast je reguliere autoverzekering, ook een pechhulp verzekering af te sluiten. Stel dat je dan iets gebeurt, dan kun je direct een beroep doen op de verzekeraar en wordt je auto, vaak kosteloos voor je afgesleept. Wel is het aan te raden om te kiezen voor de module met vervangend vervoer. Je hebt er natuurlijk nog niets aan dat je auto keurig wordt afgesleept, jij en je gezin naar een naastgelegen hotel worden gebracht en je vervolgens één of meerdere dagen op je auto moet wachten, voordat jullie de reis kunnen vervolgen. Pechhulp biedt dan uitkomst.

Zie ook:  Alleen op vakantie? Reis met leeftijdsgenoten

Wanneer is het handig om pechhulp af te sluiten?

Als je vaak met de auto in het buitenland te vinden bent, is het aan te raden om een ANWB-pechhulp verzekering af te sluiten. Merk je dat je na de eerste paar jaren veel met de auto op vakantie te zijn geweest, nu eigenlijk vaker het vliegtuig pakt? Dan is je ANWB lidmaatschap opzeggen een verstandige keuze. Het is natuurlijk jammer dat je betaald voor iets waar je geen gebruik meer van maakt. Ben je nog wel veel in Nederland op de weg te vinden? Dan is het geen overbodige luxe om de module voor binnen Nederland actief te laten. Ondanks dat Nederland natuurlijk een klein land is, kan het erg handig zijn dat wanneer je 20 kilometer voor je huis op de vluchtstrook staat, er iemand komt om je te helpen.