Reizen met een rolstoel

Wanneer je op vakantie gaat en je bent genoodzaakt jezelf te verplaatsen middels een rolstoel, dan kan dit soms voor de nodige uitdagingen zorgen. Waar het voor een persoon die goed te been is heel vanzelfsprekend is dat ze de trap op moeten lopen, is dit voor iemand in de rolstoel natuurlijk een onmogelijke opgave. Het is daarom dus ook extra belangrijk om goed te kijken naar rolstoelvriendelijke accommodaties. Maar waar let je dan eigenlijk allemaal op en welke zaken zijn er nog meer belangrijk om rekening mee te houden?

Het vervoer

De eerste stap is natuurlijk het vervoer. Wanneer je met de auto op vakantie gaat, dan is het handig te kiezen voor bijvoorbeeld een rolstoelbus. Ga je met het vliegtuig, dan is het natuurlijk een heel ander verhaal. Omdat de meeste locaties redelijk rolstoelvriendelijk zijn, is het bij de wat grotere vliegvelden vaak prima te doen. Toch is het aan te raden om een drempel dorpel online te bestellen en mee te nemen. Mocht je dan toch met de rolstoel over een drempel moeten, dan kun je door middel van deze drempel dorpel eenvoudig over de drempel heen rijden.

Zie ook:  Duurzaam op vakantie

De accommodatie

Wanneer je ervoor kiest om naar een eiland toe te gaan, dan is de kans natuurlijk vrij groot dat je te maken krijgt met allerlei hoogteverschillen. Het is daarom dus ook van belang om ervoor te zorgen dat je naar een rolstoelvriendelijke accommodatie gaat. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je straks niet overal kunt komen en daardoor niet de vakantie hebt, die je eigenlijk van te voren wel voor ogen had. Kies je voor een rolstoelvriendelijke accommodatie, dan zul je merken dat je overal prima naartoe kunt en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele beperkingen.

Begeleiding

Tegenwoordig is het ook heel normaal om alleen op vakantie te gaan. Toch is dit al rolstoelgebruiker niet aan te raden. Vooral niet wanneer je naar een ver land gaat. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat je iemand bij je hebt en kies je er toch voor om alleen op reis te gaan, kies dan bij voorkeur voor een speciale single reis.