Rolstoelbus huren voor vakantie

Wanneer je op vakantie gaat en je hebt iemand bij die genoodzaakt is om zichzelf te verplaatsen middels een rolstoel, dan is het wel zo prettig dat je dit op een prettige en veilige manier kunt doen. Het is natuurlijk niet prettig of iemand op de achterbank te moeten zetten en de rolstoel vervolgens opgevouwen in de kofferbak. Het huren van een rolstoelbus kan dan uitkomst bieden. Deze bussen zijn namelijk speciaal ontworpen dat er een rolstoel in kan en de persoon probleemloos in de rolstoel kan blijven zitten. Zo hoef je dus niet speciaal iemand uit de rolstoel te halen en kan diegene zichzelf een stuk gemakkelijker verplaatsen. Maar waar let je allemaal op tijdens het huren van een rolstoelbus voor vakantie?

De grote van de bus

Wil jij een rolstoelbus huren om mee op vakantie te gaan, dan moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat een rolstoel flink wat ruimte in beslag neemt. Uiteraard is dat geen enkel probleem, maar wel belangrijk om goed naar te kijken. Het is natuurlijk wel zo handig dat je nog voldoende ruimte overhoudt om ook de rest van je bagage te kunnen vervoeren. Je kunt daarom dus beter voor een wat grotere bus gaan, dan dat je achteraf spijt hebt en ruimte te kort komt. Vooral wanneer je een flink eind moet rijden, dan is het niet prettig dat je met z’n allen redelijk dicht bij elkaar zit en weinig tot geen bewegingsruimte hebt.

Zie ook:  Hotel boeken met een creditcard

De duur van de trip

Het huren van een rolstoelbus is natuurlijk niet voor niets. Het is daarom dus ook belangrijk om van te voren te bedenken hoe lang je op vakantie wilt gaan, zodat je op basis daarvan alvast een bus kunt reserveren. Waar een huurauto vaak geen enkel probleem is en er genoeg van beschikbaar zijn, is dit bij een rolstoelbus natuurlijk een ander verhaal. Het kan zomaar zijn dat je al enkele maanden van te voren een bus moet reserveren, zodat je zeker weet dat je er ook één tot je beschikking hebt ten tijde van de vakantie.