Scheren op vakantie

scheermesjes op vakantie

Op vakantie wil je er tip top uit zien, zeker wanneer je lekker een stadje gaat bezoeken of uit eten gaat. Zowel voor de mannen als vrouwen is scheren op vakantie vaak een uitdaging, zeker doordat scheermesjes in de handbagage voor problemen kunnen zorgen. Wij duiken eens in de scheermesjes voor je vakantie; wat is handig en hoe neem je ze het beste mee op reis? Hierin zoomen in op het meenemen van scheermesjes in je bagage en het verschil tussen scheren voor mannen en vrouwen op vakantie.Scheermesjes in je bagage

Wanneer je met de auto, fiets, bus of trein op vakantie gaat heb je eigenlijk geen problemen met scheermesjes in je bagage. Het zijn de vliegreizen die voor problemen kunnen zorgen, doordat er sinds de terroristische aanslagen van 11 september 2001 strengere maatregelen zijn voor wat je wel en niet mag meenemen in je handbagage. Hierbij is de regel dat vaste scheermesjes of scheermesjes in een houder wel mee mogen, maar losse of open mesjes niet. Wegwerpmesjes zijn voor vakantie vaak het beste alternatief, omdat deze in een vaste houder zitten en je direct meerdere mesjes hebt. Binnen wegwerpmesjes heb je veel verschillende soorten en maten, dus scheermesjes vergelijken is zeer de moeite waard.

Zie ook:  Zwanger en op vakantie?

Heb je scheerapparaat waar je mesjes wilt wisselen gedurende de vakantie, dan zal je losse mesjes mee moeten nemen en deze mogen niet in de handbagage. Wel mogen losse mesjes in de ruimbagage die je inlevert bij het inchecken, dus alleen met handbagage is het goed uitkijken wat wel en niet mag.

Mannen

Op vakantie willen mannen vooral hun gezichtsbeharing en eventueel de schaamstreek scheren, eigenlijk hetzelfde als thuis. De beste optie hierbij is Gillette Fusion, wat als scheermesje vaak als beste uit vergelijkende testen komt. Een alternatief kan zijn om een trimmer of elektrisch scheerapparaat mee te nemen, omdat een stoppelbaardje tijdens vakantie vaak wel gekozen wordt; zie onze Koning Willem Alexander als voorbeeld.

Vrouwen

Bij vrouwen is scheren op vakantie vaak het lastigste, omdat je op vakantie eigenlijk wel dagelijks je benen wil scheren en je schaamstreek ook netjes wilt houden. Waar je thuis je benen niet perse dagelijks hoeft te scheren, wil je op vakantie wel dat je er netjes bij loopt. Aangeraden wordt om voor de benen en schaamstreek verschillende scheermesjes te gebruiken. Zo heb je voor benen van Wilkinson hele makkelijke scheermesjes en kun je voor de schaamstreek vaak goed uit de voeten met wegwerpmesjes.