Single en op reis

single reizen vakantie

Wat doe je als je single bent en op reis wilt; lekker vakantie vieren en nieuwe indrukken op doen. Waarom zou een vakantie alleen voorbestemd zijn voor koppels, gezinnen en families? Gelukkig is er voor singles anno 2021 een steeds groter wordend aanbod en verdwijnt het stigma dat het zielig is om als single op reis te gaan. Wees dan ook niet bang om single op vakantie te gaan. Zeker als dertiger of ouder kan het best lastig zijn om een vakantie te plannen. Veel vrienden hebben een partner en/of gezin, waardoor ze niet meer met jou op vakantie kunnen. Natuurlijk, een weekend weg naar bijvoorbeeld Lissabon kan wel; maar echt een lange zomervakantie? Dan kun je met andere single vrienden of collega’s op vakantie gaan, maar krijg de agenda’s maar eens op elkaar afgestemd. Heb je geen zin (meer) in dat gedoe en ben je klaar om single op reis te gaan? We nemen je mee in een aantal mogelijkheden!

Groepsreizen

We beginnen direct met de meest gekozen vakantie soort; single groepsreizen. Nee, dit zijn geen romantische groepsreizen om singles aan elkaar te koppelen, dit zijn allemaal gelijkgestemde mensen die graag een heerlijke vakantie willen hebben. De vooroordelen over groepsreizen zijn vaak negatief, maar geloof ons het is echt een fantastische manier om je vakantie door te brengen. Er is een enorm aanbod, waardoor je echt kunt selecteren waar je precies naar toe wilt en wat voor soort vakantie je wilt hebben. Dat je dit met een groep onbekenden doet kan spannend zijn, maar weet dat iedereen hier alleen naar toe gaat waardoor het voor iedereen net zo spannend is. Vaak zijn er wel gezamenlijke activiteiten of wordt er bij een rondreis sowieso gezamenlijk gegeten; zo heb je ook de kans elkaar te leren kennen maar kun je ook afstand nemen als je gewoon lekker op jezelf wilt zijn.

Zie ook:  Rolstoelbus huren voor vakantie

Doelgroep reizen

Doelgroep reizen klinkt misschien wat vaag, maar hiermee bedoelen we dat er reizen aangeboden worden voor speciale doelgroepen singles. Denk hierbij aan leeftijdsgroepen, zoals 65 plus single reizen of juist jongeren single reizen. Ook heb je single reizen hoger opgeleiden of reizen voor vogel liefhebbers. Zo weet je zeker dat je echt met een groep singles op pad bent die eenzelfde interesse delen of een zelfde achtergrond hebben; vaak maakt dit het nog net iets makkelijker om contact met elkaar te leggen en vriendschappen te sluiten.