Tips om ook op vakantie fit te blijven

Wanneer je op vakantie gaat, dan wil je natuurlijk even het liefst helemaal nergens aan denken. Na het hele jaar hard te hebben gewerkt, is het natuurlijk ook heerlijk om even niet te hoeven doen en vooral alleen te hoeven genieten van een hapje en een drankje. Toch is het aan te raden om je gedurende de vakantie niet helemaal vol te stoppen met eten en drinken, maar waar mogelijk toch een beetje op te letten. Wil jij nu weten hoe je tijdens de vakantie fit kunt blijven? Wij vertellen het je!

Zorg dat je dagelijks genoeg vocht binnenkrijgt

Vooral in een warm land is het belangrijk dat je dagelijks voldoende drinkt. Je zweet namelijk een stuk sneller, waardoor ook het lichaam meer behoefte heeft aan water bijvoorbeeld. Wen jezelf daarom dus ook aan om dagelijks 2 tot 2,5 liter water te drinken. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je voldoende vocht in het lichaam hebt, maar draagt het er ook aan bij dat afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd, waardoor je je veel fitter voelt.

Beweging

Beweging is op vakantie misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar zorgt er wel voor dat je fit blijft. Stel dat het nu extreem heet is, dan is het natuurlijk niet handig om met 30 graden of warmer in de brandende zon te gaan hardlopen. Het is natuurlijk ontzettend mooi dat je straks op je houten wereldkaart thuis aan de muur een vinkje kunt zetten bij bijvoorbeeld het lopen van een bepaalde route, maar je gezondheid mag er natuurlijk niet onder lijden.

Zie ook:  Vluchttijden zoeken

Eet gezond

Veel mensen denken dat wanneer ze op vakantie zijn, ze alles maar kunnen en ook moeten eten. Toch is dit alles behalve verstandig om te doen. Wist je namelijk dat wanneer je gewoon normaal eet, je vakantie er echt niet minder van wordt? Sterker nog, je voelt je een stuk prettiger, dan wanneer je iedere dag een flink stuk ijs naar binnen werkt. Nu is dat een keer niet zo erg, maar de hele tijd dat is natuurlijk niet de bedoeling. Er kunnen nog zoveel heerlijke restaurant op de wereldkaart metaal staan, maar allemaal is er ook zeker een salade of andere gezonde hap te krijgen.