Tips voor als het regent op vakantie

Wanneer je in Nederland op vakantie gaat, dan loop je vervelend genoeg het risico dat het kan regenen. Uiteraard is de kans tijdens de ene periode wat groter dan tijdens de ander, maar over het algemeen is het wel iets om rekening mee te houden. Ook in de zomermaanden kan er een keer een dag tussen zitten dat het iets minder is. Om er dan voor te zorgen dat jullie je niet hoeven te vervelen, hebben we een aantal handige tips. Niet alleen voor tijdens je vakantie in eigen land, maar ook voor wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een vakantie buiten de landsgrenzen. Dus kun jij wel wat inspiratie gebruiken, lees dan snel verder!

Spelletjesmiddag

Wat is er nu leuker, dan wanneer je met het hele gezin in een huisje zit, je met elkaar een spelletjesmiddag gaat organiseren. Zo kunnen jullie met elkaar verschillende 3d puzzels maken, maar zijn er ook allerlei andere leuke spelletjes. Vooral wanneer jullie ook de kinderen bij jullie hebben, is het des te leuker om spelletjes te spelen waar ook de kleinsten wat aan hebben. Wellicht is dan een puzzel wat te moeilijk, maar doet een sjoelbak het altijd goed!

Zie ook:  Maak van je tuin in de winter een vakantieplek voor vogels

Filmmarathon

Regen verveelt natuurlijk ontzettend snel. Vooral wanneer je een gezin met jonge kinderen hebt, kan het een flinke uitdaging zijn om deze tijdens een regenachtige dag te kunnen vermaken. Aangezien 3d puzzels voor volwassenen te lastig zijn voor ze, zul je toch echt iets anders moeten verzinnen. Gelukkig biedt een filmmarathon altijd uitkomst. Zo kun je bijvoorbeeld de kinderen laten kiezen wat ze leuk vinden en kun je gezellig met het hele gezin op de bank zitten om vervolgens onder het genot van een bak popcorn urenlang naar jullie favoriete films te kijken.

Indoor speeltuin

Heb je zojuist naar de weersvoorspellingen gekeken en blijft het de hele dag regenen? Dan is de kans vrij groot dat je kinderen binnen de kortste keren verveeld raken. Waar ze normaal gesproken gerust uren achter elkaar voor de televisie kunnen zitten, zul je nu zien dat dit niet lukt. Om er dan voor te zorgen dat je je kinderen een leuke dag bezorgd, is een bezoekje aan een indoor speeltuin natuurlijk een goed idee.