Tips voor goedkope vakantie

vakantie met korting

Nederlanders zijn over het algemeen koopjesjagers. Ons bint zuunig zeggen ze in Twente en in België vinden ze alle Hollanders gierig. Als wij naar onszelf kijken vinden we niet perse dat we gierig zijn, maar dat we simpelweg de beste deal willen hebben. Dat geldt dus zeker ook voor vakanties, aangezien dat jaarlijks toch een flinke uitgave is. Voor andere grote uitgaven zoeken we ook altijd naar korting of de beste deal, bijvoorbeeld bij een wasmachine of auto maar dat is slechts eens in de zoveel jaren. Op zoek gaan naar de beste vakantie aanbieding is voor de meesten echt een sport geworden en wij willen je daar graag bij helpen!

Tip 1: koppel je reis en accommodatie los

Hoewel velen van ons jaarlijks naar het reisbureau gaan om zonder veel moeite een reis te laten samenstellen, kiezen anderen via een online reisbureau een pakketreis omdat dit zo lekker makkelijk is. Voor reizen buiten Europa raden we ook zeker pakketreizen aan, omdat de reisaanbieder dan voor alle elementen verantwoordelijk is. Zeker in landen waar je de taal niet spreekt of waar het land minder ontwikkeld is, zouden wij altijd voor een pakketreis kiezen.

Ga je echter naar de populaire vakantielanden in Europa, zoals Spanje? Dan is de beste tip om de reis (vlucht) en accommodatie los te boeken. Via onafhankelijke sites kun je vluchten van alle verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en zo de laagste prijs vinden. Als je dan ook nog op zoek gaat naar accommodaties met korting ben je vaak (veel) goedkoper uit dan een pakketreis. Kijk voor accommodaties bijvoorbeeld naar Belvilla korting vakantiehuizen.

Zie ook:  Vakantiedeals zoeken & scoren

Tip 2: lastminute vakanties

Een andere tip is om lastminute je vakantie te boeken. Vliegtuigmaatschappijen en hotels willen altijd optimaal hun bezetting benutten, dit noem je in jargon yield. Simpelweg houdt dit in dat de laatste vliegtuigstoelen en hotelkamers op het allerlaatste moment vaak (flink) in prijs dalen. Staar je hier echter niet blind op, want het kan ook zijn dat het juist een heel populaire vlucht of hotel is waarbij de bedrijven inschatten dat er zoveel vraag is waardoor ze de prijs juist laten stijgen. Vergelijk dus goed de prijzen en staar je niet blind op een vaste bestemming, dan heb je de beste kans om de beste deal te vinden.

Tip 3: onderhandelen

Het is een beetje onorthodox, maar je kunt gewoon onderhandelen – zeker bij accommodaties. Zie je bij Booking.com een hotelkamer van €100 per nacht staan, ga er maar vanuit dat het hotel hier minimaal 15% van moet afdragen als commissie aan Booking.com. Je kunt dit gebruiken in de onderhandeling, door het hotel rechtstreeks te benaderen en aan te bieden rechtstreeks bij hun te boeken voor €90,- per nacht. Zo houdt het hotel er netto meer aan over en steun je de hoteliers!