Tips voor het aanschaffen van een tweedehands stacaravan

Een stacaravan is natuurlijk geweldig om te hebben. Elk jaar kiezen steeds meer mensen ervoor om er eentje aan te schaffen. En dat is niet zonder reden. Een stacaravan is veel praktischer dan een tent. Het enige nadeel aan een stacaravan kopen, is dat het vaak vrij duur is. Iets waar niet veel mensen op zitten te wachten. Daarom wordt er steeds vaker voor gekozen om een tweedehands stacaravan aan te schaffen. Maar waarom zou je dat doen? En waar moet je op letten?

Wat is een stacaravan?

Een stacaravan is eigenlijk een hele grote caravan. Het heeft dus iets meer luxe en comfort. Als je kijkt naar een stacaravan, zul je niet gelijk denken aan een caravan. Het lijkt namelijk meer op een klein huisje dan op een caravan. En omdat het een stuk groter is vergeleken met een normale caravan, kun je deze niet met een auto verplaatsen. Dit moet speciaal gedaan worden door een vrachtwagen en trailer die dit gewicht kan houden. Een stacaravan gebruik je dus niet op verschillende campings, maar laat je meestal voor een lange tijd op dezelfde plek staan.

Voordelen van een gebruikte stacaravan

Het grootste voordeel is natuurlijk dat het een stuk minder kost dan een nieuwe stacaravan. Wil je een instapmodel kopen, dan moet je rekening houden dat de prijzen op kunnen lopen tot maar liefst 30 000 euro. Iets waar veel mensen liever niet op zitten te wachten. Daarom is het heel erg verstandig om te kijken of ze ook stacaravans verkopen die al gebruikt zijn. Op deze manier kun je al een hoop geld besparen. Je kan bijvoorbeeld op https://www.lacet.nl/producten/stacaravan-kopen/tweedehands-stacaravan/ eens kijken welk aanbod gebruikte stacaravans er zijn.

Ook is een voordeel dat je meer met je stacaravan kunt doen omdat je een hoop geld hebt bespaard. Misschien vind je het wel leuk om het een ander kleurtje te geven. Of misschien ben je wel toe aan een nieuwe keuken. Dat kan nu gelukkig allemaal door het geld dat je bespaard hebt.

Zie ook:  Wat is de beste periode om op vakantie te gaan?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen?

Bij het aanschaffen van een 2de hands stacaravan is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Maar waar moet je allemaal op letten?

Allereerst is het belangrijk dat je je tweedehands stacaravan koopt bij een betrouwbaar kampeerbedrijf. Om zeker te weten of het bedrijf waar jij heen gaat betrouwbaar is, is het verstandig op internet alle reviews te lezen. Op deze manier kun je de meningen van andere kopers zien, en weet je dus precies wat je te wachten staat.

Als je er eenmaal achter bent gekomen dat het betrouwbaar is, moet je kijken of de gebruikte stacaravan geen schade heeft opgelopen. Als dit namelijk wel het geval is, zal dat je extra geld kosten om te repareren. En dat geld wil je natuurlijk liever besparen. Je koopt hem natuurlijk niet voor niets tweedehands.

Iets wat veel mensen nog wel eens vergeten, is het controleren van de banden. Let erop dat ze nog goed hard zijn zodat je er veilig mee over de weg kan. Het is dus ook belangrijk om voor je eigen veiligheid te zorgen. En als alles goed is, kun je heerlijk genieten van je stacaravan!