Tips voor het beste vliegticket

Tijd om op vakantie te gaan! Heb je al een bestemming in het hoofd of ben je nog aan het rondkijken waar de volgende vakantie naar toe gaat? Vaak begint de zoektocht met het zoeken naar de beste vliegtickets. De beste vliegtickets zijn een combinatie van de goedkoopste prijs op de gewenste data met ook gunstige vliegtijden. In dit artikel kijken we naar hoe je bij de goedkoopste prijs kunt komen en wat gunstige vliegtijden zijn.

Goedkoopste prijs vliegtickets vinden

Wanneer je op zoek gaat naar de beste prijs – en dus de goedkoopste prijs – voor vliegtickets, loont het om een aantal zaken goed in het achterhoofd te houden. Via specifieke websites kun je vliegtickets vergelijken van alle aanbieders, zoals bijvoorbeeld Vluchtboeken.nl. Je krijgt dan voor jouw bestemming de prijzen en vluchten van alle aanbieders, hierdoor kun je heel makkelijk de verschillende vluchten en prijzen met elkaar vergelijken. Het helpt wanneer je flexibel bent in je vluchtdagen, omdat iedere vlucht een unieke prijs heeft die ook nog eens dagelijks kan verschillen. Dit komt omdat vliegtuigmaatschappijen werken met flexibele prijzen. Is er veel vraag naar een bepaalde vlucht en nog weinig stoelen beschikbaar? Dan zal de prijs stijgen. Andersom geldt hetzelfde; is er weinig vraag naar een bepaalde vlucht en nog veel stoelen beschikbaar? Dan zal de prijs gaan dalen.

Zie ook:  Hoeveel contant geld mag ik meenemen op vakantie?

Gunstige vliegtijden bepalen

De prijs is vaak het meest bepalende om een bepaalde vlucht uit te zoeken. Toch loont het soms om een duurder ticket te kopen om gunstigere vliegtijden te hebben. Voor de heenvlucht maakt het minder uit vinden wij zelf altijd om heel vroeg te vliegen, maar vlieg je laat in de middag dan kom je laat in de avond aan op je bestemming en moet je een nacht extra boeken waarbij je geen profijt hebt van je eerste vakantiedag. Op de terugweg geldt juist andersom. Vlieg je dan heel vroeg, dan heb je niets meer aan je laatste vakantiedag. Wij vinden het altijd ideaal om op de heenvlucht vroeg te vliegen zodat je rond het middaguur op je bestemming bent en op de terugreis halverwege de middag te vliegen, zodat je aan het begin van de avond weer thuis bent.