Tips voor het kopen van een caravan

Veel mensen die richting hun pensioen gaan, kiezen ervoor om een camper te kopen. Wanneer je deze mensen vraagt waarom, dan is het antwoord vrijwel altijd het gevoel van vrijheid. Je hebt namelijk letterlijk je huis overal en altijd bij je. Niet zo gek dus dat veel pensionado´s ervoor kiezen om bijvoorbeeld de overwaarde van hun huis of een deel van hun spaargeld in een camper te stoppen. Toch is het wel belangrijk dat je weet waar je allemaal rekening mee moet houden. Het kopen van een camper is immers niet iets wat je regelmatig doet. Daarbij komt ook dat de prijs van een beetje camper al snel in de enkele tienduizenden euro´s en ook ruim daarboven kan oplopen. Dus wil jij een toer caravan kopen om heerlijk mee door eigen- of het buitenland te reizen? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je.

Bepaal je budget

Het bepalen van het budget is misschien wel de allerbelangrijkste stap tijdens je zoektocht naar een nieuwe camper. Je kunt namelijk wel een hele lijst aan wensen hebben, maar wanneer je budget beperkt is, dan zul je hier toch echt in moeten gaan strepen. Wel is het aan te raden om voor jezelf een marge aan te houden. Dat wil zeggen bijvoorbeeld 10 tot 15 procent boven je budget. Stel dat je budget dan 50.000 euro is en je ziet een prachtige camper die aan alle eisen voldoet van 54.500 euro, dan zal dit geen probleem moet vormen. Uiteraard is het dan niet de bedoeling dat je ook direct gaat kijken naar een camper in deze prijsklasse, maar je beperkt tot de 50.000 euro welke je in deze met jezelf en eventuele partner hebt afgesproken.

Zie ook:  Fly & drive vakantie tips

Faciliteiten

Campers zijn er in allerlei soorten en maten. Nadat je een budget voor jezelf hebt vastgesteld, is het tijd om eens na te gaan denken over de daadwerkelijke wensen en ook eisen die jij stelt aan je nieuwe of tweedehands camper. Stel dat je het belangrijk vindt dat je een extra slaapplek hebt, voor wanneer de kleinkinderen ook een nachtje willen blijven slapen, dan kan het zijn dat je elders op je lijstje moet gaan strepen. Het advies is daarom dan ook om je lijstje te splitsen in twee delen. De ene kant is ‘nice to have’ en de andere is ‘need to have’. Op deze manier heb je voor jezelf duidelijk wat noodzaak is en wat eventueel een mooie bijkomstigheid is, maar waar een eventuele koop niet aan vastzit.