Vakantie met bootje huren

vakantie boot

Wat is er nou heerlijker dan een vakantie met bootje huren? Lekker het water op en genieten van de vrijheid op het water en in de natuur. Je kunt zeker in Nederland bijna overal wel een bootje huren, dus wat dat betreft hoef je daar niet speciaal een vakantie voor uit te zoeken. Er zijn echter ook mogelijkheden waarbij je de vakantie inclusief boot boekt en aanbieders die naast accomodaties ook botenverhuur hebben. Zo kun je vaak een mooie pakketkorting krijgen en heb je alles op dezelfde plek.

Vakantiepark met bootverhuur

Zo heb je in Nederland op verschillende plekken vakantiepark met bootverhuur. Hierbij huur je een huisje of andere accomodatie op een vakantiepark en biedt het vakantiepark ook bootverhuur aan. Doordat dit van dezelfde aanbieder komt, heb je qua aansprakelijkheid een aanspreekpunt en dat is voor ons als bezoekers wel erg fijn. Mocht er onverhoopt dan toch iets gebeuren tijdens je reis, dan is het vakantiepark altijd het aanspreekpunt.

Vaarbewijs

Veel mensen denken dat je voor het huren van een boot een vaarbewijs nodig hebt. Dit is absoluut niet zo, er is bij bootverhuur een enorm breed aanbod voor bezoekers zonder vaarbewijs. Dit zijn vaak sloepen voor 4 personen met een fluistermoter, maar je hebt ook grotere sloepen tot 12 personen die je kunt huren zonder vaarbewijs. Een vaarbewijs is namelijk pas verplicht als de boot langer dan 15 meter is, of een moter heeft van meer dan 5pk of harder kan dan 20 km/h. Voor grotere groepen is een sterkere boot voor op open water wel aan te raden, maar om een dagje een boot te huren kan dit prima in een minder krachtige boot die je zonder vaarbewijs kunt huren.

Zie ook:  Weer zomer 2023 verwachting

Friese meren

Zeg je bootje huren, dan denk je eigenlijk automatisch al aan Friesland en de Friese meren. Een prachtig watergebied wat met verschillende kanalen de Friese meren met elkaar verbindt. Vakantie Friese meren is dan ook zeker geen straf en een prachtige bestemming om vakantie te vieren en voor meerdere dagen een bootje te huren. Zo kun je vanaf je vakantie locatie prachtig de verschillende wateren ontdekken en heerlijk op het water verblijven.