Vakantiefoto’s aanpassen en bewerken

Wanneer je net terug bent van een prachtige vakantie, dan wil je het liefst nog even kunnen nagenieten. Hoe kun je dit nu beter doen dan nog even rustig door alle prachtige foto’s te bladeren die je gedurende je vakantie hebt gemaakt? Omdat we de meeste foto’s met onze telefoon maken, hebben we ze natuurlijk alleen digitaal en (nog) niet fysiek. Ondanks dat, zien we dat steeds meer mensen ervoor kiezen om de foto’s fysiek te laten afdrukken en er een eigen album van maken voor later. Maar hoe zorg je er nu voor dat de foto’s die je hebt gemaakt ook in de juiste kwaliteit worden afgedrukt? Soms kan het zo zijn dat een foto een kleine bewerking nodig heeft, voordat deze voldoet aan de door jouw gestelde eisen. Dit kun je tegenwoordig gelukkig heel eenvoudig doen. Hoe? Dat vertellen we je in dit artikel.

Maak een selectie van de foto’s die je mooi vindt

De kans dat jij tientallen en waarschijnlijk honderden foto’s hebt gemaakt tijdens je vakantie, die is natuurlijk vrij groot. Iedere foto aanpassen online is natuurlijk een enorme klus. Zorg er daarom dus ook voor dat je eerst een selectie maakt van een stuk of 15 foto’s die jij mooi vindt om eventueel af te laten drukken voor het maken van je eigen fotoboek. Deze foto’s kun je vervolgens dan rustig bewerken, zodat je een selectie van foto’s overhoudt, die kwalitatief hoogwaardig zijn en eigenlijk je volledige vakantie in beeld brengen. Meer mag natuurlijk altijd, maar dat kost je een hoop extra tijd.

Zie ook:  Hoe kun je het beste vliegtickets vergelijken?

Ga aan de slag met het bewerken van je foto’s

Nadat je je selectie hebt gemaakt, is het tijd om de foto’s te bewerken. Het kan namelijk zo zijn dat er bijvoorbeeld even een filtertje nodig is, om het geheel net iets mooier te doen laten lijken. Ook praktische zaken, zoals mensen op de achtergrond die je er liever niet op hebt staan. Omdat dit een flinke klus is, is het dus ook niet aan te raden om een fotoboek te maken met ontzettend veel foto’s.