Vliegtickets vergelijken tips

vliegtickets vergelijken

Je wilt op vakantie, hebt een bepaalde bestemming of land al in gedachte en begint eerst met de vliegtickets. Vliegtickets bepalen namelijk grotendeels de totale kosten van je vakantie en je bent afhankelijk van de vliegtuigmaatschappijen om te zien op welke dagen en op welke tijden je kunt aankomen en vertrekken op je bestemming. Vliegtickets wil je zoveel mogelijk met elkaar vergelijken, omdat het een publiek geheim is dat iedereen in het vliegtuig een andere prijs heeft betaald voor zijn of haar stoel. Goed vergelijken om de beste prijs te krijgen is dan ook zeer de moeite.

Hoe flexibel ben je?

Bij het zoeken naar vliegtickets helpt het beste om flexibel te kunnen plannen. Zit je niet gebonden aan een vaste aankomst- en/of vertrekdatum, maar kan dat ook 1 of 3 dagen eerder of later, dan ben je veel vrijer in het zoeken naar de beste prijs voor je vliegtickets. Vaak is doordeweeks een vliegticket naar een vakantiebestemming namelijk goedkoper dan in het weekend, waardoor het nogal eens kan lonen om op een maandag te vliegen in plaats van op een zaterdag. Door vliegtickets via aanbieders als Condors.nl te vergelijken, kom je daar achter.  

Zie ook:  Vluchttijden zoeken

Alles los boeken of een pakketreis?

Los van de zekerheid die een pakketreis biedt (je hebt altijd 1 aanspreekpunt mocht de reis niet door kunnen gaan in verband met corona of mocht er iets gebeuren tijdens de reis), is de gedachte dat alles los boeken (dus accommodatie, vliegreis en huurauto bijvoorbeeld) goedkoper is dan een pakketreis. Ga hier niet zomaar blindelings vanuit en vergelijk de prijzen goed met elkaar.

Appels met appels vergelijken

Zorg er voor dat je appels met appels kunt vergelijken wanneer je prijzen van verschillende vliegtuigmaatschappijen met elkaar gaat vergelijken wanneer je bijvoorbeeld je vliegtickets Barcelona aan het checken bent. De premium vliegtuigmaatschappijen als British Airways of KLM hebben bijvoorbeeld vaak meer in hun standaard prijs zitten. Dit terwijl budget vliegtuigmaatschappijen als Ryanair je soms zelfs laten betalen voor handbagage. Kijk dus goed wat je zoekt in je vliegreis aan wensen met betrekking tot eten & drinken en bagage bijvoorbeeld. Hier kan een premium vliegtuigmaatschappij je onderaan de streep nog best wel eens verrassen namelijk doordat prijsvechters het juist moeten hebben van alle upgrades die ze verkopen naast het standaard ticket (ruimbagage, eten&drinken aan boord etc.).