Vluchttijden zoeken

vluchttijden zoeken

Bij het boeken van een vakantie en je vliegtickets krijg je altijd een vluchtnummer in de bevestiging van je boeking. Goed om te weten is dat het vluchtnummer eigenlijk nooit wijzigt, maar vluchttijden kunnen nog wel eens wijzigen. Daarom gaan we eens kijken naar hoe je vluchttijden het beste kunt zoeken en hoe je de thuisblijvers het beste kunt informeren over jouw vertrek en landing.De vliegtuigmaatschappij

In principe mag je ervan uitgaan dat de vliegtuigmaatschappij jou goed op de hoogte houdt over eventuele wijzigingen in vluchttijden. Een vliegtuigmaatschappij is dan ook verplicht jou tijdig op de hoogte te stellen wanneer er vooraf al iets wijzigt in de vertrektijd. Wel zo handig uiteraard, omdat je hier wellicht je reis naar het vliegveld of andere onderdelen van je vakantie voor moet wijzigen. Denk aan de aankomsttijd om een auto op te halen of hoe laat je bij je accommodatie verwacht te zijn.

Uiteraard kan het gebeuren dat je pas bij aankomst op het airport te maken krijgt met veranderende vluchttijden, bijvoorbeeld doordat het vliegtuig vertraging heeft. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het weer slecht is, er een storing is of omdat het vliegtuig waar je mee moet gaan vliegen simpelweg te laat aankomt op het vliegveld vanaf de andere bestemming.

Zie ook:  Wat is de beste periode om op vakantie te gaan?

Actuele vluchttijden informatie

Zijn jouw thuisblijvers altijd bezorgd wanneer je op vakantie gaat en moet je tijdens de reis bij wijze van ieder uur een update sturen? Dan is het handig om de thuisblijvers te wijzen op websites die live de vliegtijden van je vlucht bijhouden zoals Vluchttijden.nl. Er zijn zelfs live trackers beschikbaar, waardoor het thuisfront kan zien waar het vliegtuig precies bevindt op een kaart, zodat ze niet hoeven te appen ‘ben je er al?’ maar dit gewoon zelf live kunnen zien.

Aan de hand van jouw vluchtnummer kan het thuisfront alle benodigde informatie dan opzoeken. Ook heeft Google.nl eenzelfde functie. Wanneer je het vluchtnummer in Google intypt, kun je direct de vluchttijden zien en in de meeste gevallen ook live meekijken waar het vliegtuig zich op dat moment exact bevindt. Ook geven de vliegvelden deze informatie goed weer, bijvoorbeeld via Schiphol.nl kun je kijken naar alle binnenkomende en vertrekkende vliegtuigen, zodat het thuisfront gerust gesteld kan worden en jij kunt gaan genieten van je vakantie.