Wandelvakantie

wandelvakantie

Iedereen gaat op vakantie altijd wel even wandelen, maar heb je al eens een echte wandelvakantie overwogen? In ongerepte natuur heerlijk een route wandelen en onderweg op de meest unieke plekjes overnachten.

Back to basics

Wandelvakanties kun je zo luxe of basic maken als je zelf wil. Wil je helemaal back to nature, dan neem je uiteraard een grote rugzak met al je eigen spullen mee (inclusief tent). Je kunt dan op kleine campings of soms (stiekem) midden in de natuur je tent opbouwen en heerlijk basic genieten van je vakantie.  

Vaste wandelroutes

Ook kun je voor een vakantie kiezen die langs een vaste wandelroute gaat. Langs de route zijn dan vaak hotels en B&B’s gevestigd waar je kunt verblijven. Iets meer luxe en comfort en makkelijk in te plannen. Wel zit je dan vast aan een vaste route en zal je van tevoren de accommodaties moeten boeken. Dit betekent dat je dus ook eventuele rustdagen in het voren moet plannen en bij blaren of een extra rustdag je veel moet regelen met het omboeken van je overnachtingen.

Zie ook:  Oordopjes voor op vakantie en in het vliegtuig

Tip: wandelen in Schotland

Als je het ons vraagt is wandelen in Schotland zo ongeveer de mooiste en onbekendste plek om je wandelvakantie te vieren. Ierland is al iets populairder namelijk en zeker de Ardennen zijn veel bezocht voor een wandelvakantie. Niet raar, aangezien de Ardennen heel makkelijk aan te rijden zijn en je dus lang hoeft te reizen om te beginnen aan je wandelvakantie.

Toch is Schotland echt de moeite waard om de vliegreis voor te boeken. Het land heeft veel ongerepte natuur en is erg dunbevolkt. Er zijn een aantal grote steden waar je tijdens je wandelvakantie een bezoekje kunt boeken voor wat drukte om je heen, maar buiten de steden is je wandelvakantie Schotland vaak een vakantie waar je weinig andere mensen tegen zult komen tijdens het wandelen.