Wat is beter voor kamperen: een luchtbed of slaapmat

Wanneer je een echte avonturier bent, dan is kamperen natuurlijk iets wat je het allerliefste doet. Op vakantie naar een chique hotel is dan natuurlijk niet aan jou besteed. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je hebt als je gaat kamperen, natuurlijk niet de luxe dat je beschikt over een heerlijke boxspring met dikke matras. Je zult dan moeten kiezen tussen een luchtbed of slaapmat. Maar welke van deze beide is nu eigenlijk beter om op te slapen voor wanneer je gaan kamperen? Zowel een luchtbed als een slaapmat hebben beide zo hun voor- en ook nadelen. Het is daarom dus ook afhankelijk van je eigen voorkeuren welke van de twee je uiteindelijk kiest. Om je een eindje op weg te helpen, bespreken we ze beide.

Slaapmat

Een slaapmat kenmerkt zich natuurlijk door het feit dat deze relatief licht en compact is. Daarbij heeft het matje vooral een dempende en ook isoleren werking. Niet voor niets is het daarom dus ook altijd aan te raden om in een slaapzak te gaan slapen. Door te kiezen voor een slaapmat, heeft de kou die vanuit de grond komt, geen mogelijkheid om je lichaam te bereiken en blijf je lekker warm. Daarbij komt ook dat ze eenvoudig zijn mee te nemen en dus vooral worden gebruikt door backpackers of kampeerders die beperkte beschikbaarheid hebben over ruimte.

Zie ook:  Vakantieboerderij bezoeken

Luchtbed

Kies je voor wat meer comfort tijdens het kamperen? Dan is een luchtbed natuurlijk een veel betere optie. Doordat een luchtbed wordt voorzien van lucht, ligt deze vele malen comfortabeler dan een slaapmat. Echter neemt een luchtbed natuurlijk wel meer ruimte in beslag, dan wanneer je enkel op een slaapmatje slaapt. Het is dus afhankelijk van je eigen voorkeur, maar ook de ruimte die je tot je beschikking hebt of het handig is te kiezen voor een slaapmat of voor een luchtbed.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen, hebben zowel een luchtbed als een slaapmat zo hun voor- en nadelen. Afhankelijk van je eigen situatie is het goed te bepalen wat het meest praktisch is. Ga je backpacken, dan is een luchtbed qua ruimte niet erg handig. Ga je met de auto, dan heb je vaak voldoende ruimte om een luchtbed mee te nemen.