Wat is de beste periode om op vakantie te gaan?

vakantie boeken

Ben je de vakantie aan het plannen, dan vraag je jezelf vast af wat de beste periode om op vakantie te gaan is. Hierbij zijn meerdere factoren belangrijk. Heb je vrijheid om vakantie te plannen door het hele jaar heen, of zit je bijvoorbeeld gebonden aan de voorjaarsvakantie in verband met kinderen en of je werk? Daarnaast speelt natuurlijk ook de bestemming en het weer mee, waar wil je naar toe en wat is je budget. Om tot de beste prijs en kwaliteit verhouding te komen voor je vakantie hebben we een aantal tips!

Wanneer moet je de vakantie boeken?

Er gaan veel indianenverhalen rond over wanneer je nou je vakantie moet boeken. Is dat op het allerlaatste moment in een last minute aanbieding, of juist een jaar van tevoren voor vroeg boek korting? Het beste antwoord is eigenlijk dat je de vakantie moet boeken op het moment dat de prijs voor jou het beste is. Onderzoek heeft uitgewezen dat het beste prijspunt voor een vakantie boeken op ongeveer 3 maanden van tevoren ligt. Bepaal echter zelf je budget wat je wilt uitgeven en kijk wat je hiervoor kunt boeken. Wil je in de meivakantie op vakantie, dan is boeken in februari dus vaak het voordeligste.

Zie ook:  Heb ik airco nodig tijdens vakantie?

Pakketreis of los boeken?

Een pakketreis via een reisbureau boeken is een heel gemakkelijke en veilige keuze, alleen hier betaal je dan ook een stukje extra voor. Via online reisbureaus heb je al voordeligere aanbiedingen, omdat je geen dure vestigingen en personeel hoeft te betalen. Een goed alternatief is om ook eens te kijken om je vakantie zelf samen te stellen. Dit betekent het vliegticket en de accommodatie en de huurauto apart boeken, wat je veel geld kan schelen.

Alternatieve bestemmingen

Ga je al jaren naar Torremolinos, naar Barcelona of naar Ibiza? Met jou vele andere Nederlanders. Dit heeft zowel voordelen als nadelen. Aan de ene kant is er meer aanbod, aan de andere kant weten reisbureaus en accommodaties dat ze een populaire bestemming zijn tijdens Nederlandse vakanties en verhogen ze voor die periodes de prijs. Kijk dan ook een naar alternatieve bestemmingen in dezelfde regio. Denk aan Nerja in plaats van Torremolinos, Empuriabrava in plaats van Barcelona en Mallorca in plaats van Ibiza.