Weer zomer 2023 verwachting

De zomer is toch wel het seizoen waar de meeste mensen naar uitkijken. In de zomer kun je veel dingen doen omdat het weer het toelaat. Geen regenachtige dagen met veel wind of kou maar lekker in het zonnetje in de tuin zitten maar wat is de verwachting dan van de zomer van 2023? Gelukkig wordt er veel zon en mooi weer opgegeven zonder dat het ook te warm wordt, een zomer om flink van te genieten dus.

Wat kun je verwachten van de zomer van 2023?

De verwachtingen van de zomer 2023 zijn heel makkelijk te omschrijven, het wordt een mooie en warme zomer. Geen gedoe met veel regen want het wordt vooral ook een droge zomer. Net als in 2022 wordt het weer droog, gelukkig weet iedereen daar goed mee om te gaan. Je kunt dus ook in de zomer van 2023 weer heerlijk genieten van het zonnetje.

Wat is een normale zomer?

De zomer heeft een normaal verloop, in juni is het natuurlijk minder warm dan in augustus maar het weer zal in de hele zomer warm zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat het een keer dag koud is want de gemiddelde temperatuur in de zomer zal toch zeker wel rond de 22 graden liggen. Dat is een temperatuur waar iedereen toch wel van kan genieten, je kunt ook weleens een uitschieter krijgen. Er zijn temperaturen geweest die de piek van 41 graden haalde, de meeste mensen zullen die dagen vast nog wel weten.

Zie ook:  Online radio luisteren op vakantie

Wanneer is de zomer van 2023?

De zomer van 2023 begint zoals altijd op woensdag 21 juni, dan is het weer al een stuk beter dan dat het in de lente was. Het weer zal steeds beter worden naarmate de zomer zal verlopen, op 23 september is het dan ook de laatste dag van de zomer. De herfst gaat dan beginnen en het weer zal minder goed gaan worden.

Wat doen mensen in de zomer?

Je kunt in de zomer heel erg veel dingen doen, zo kun je op vakantie gaan maar je kunt het ook goedkoper doen. Je kunt een dagje weggaan wat niets hoeft te kosten, bijvoorbeeld naar het strand toe. Als je helemaal nergens heen wilt gaan dan kun je natuurlijk ook gewoon nog lekker in je eigen tuin van de zon genieten, de zon schijnt namelijk in heel Nederland hetzelfde en die zal dus ook in jouw eigen tuin vol schijnen.