Zo ga jij goed voorbereid op vakantie

Yes, de vakantie komt eraan! Hét moment om te kunnen ontspannen en even helemaal tot rust te komen. Maar het voorbereidingswerk vinden veel mensen niet zo ontspannend. Het kan zelfs veel stress opleveren. Zo moet je aan alles denken: wat moet je allemaal meenemen, heb je bepaalde vaccinaties nodig en zijn alle papieren wel binnen? Om deze vakantiestress te voorkomen hebben wij hieronder een aantal tips voor je opgesteld.

1. Maak een lijstje met wat je mee wil nemen

Het lastigste onderdeel is vaak het inpakken van de koffers. Afhankelijk van het soort vakantie – een stedentrip, een skivakantie of een zomervakantie – kun je bedenken welke kledingstukken van belang zijn. En natuurlijk met welk voertuig je gaat. Als je met het vliegtuig gaat, mag je maar een aantal kilo’s mee. Het is daarom belangrijk om goed over de inhoud van jouw koffer na te denken. Maak een lijstje met spullen die je absoluut niet mag vergeten en leg eventueel jouw kleding, toiletspullen en andere benodigdheden een aantal dagen van tevoren al klaar. Maar moet je naast de inhoud van jouw koffer ook nog op zoek gaan naar de koffer zelf? Dan kun je een kijkje nemen op ProductenVergelijker.nl. Zo weet je precies welke koffer het beste bij jouw vakantie past.

Zie ook:  Tips voor als het regent op vakantie

2. Check de eventuele vaccinaties

Voor een aantal landen heb je bepaalde vaccinaties nodig. Zelfs voor een aantal landen in Europa moet je ingeënt zijn, voor bijvoorbeeld Bulgarije en Turkije. Check daarom een geruime tijd voordat je op vakantie gaat of het verplicht is om gevaccineerd te zijn. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

3. Sluit verzekeringen af

Om met een gerust hart op reis te gaan is het aan te raden om verzekeringen af te sluiten, zoals een reisverzekering. Deze kan de schade dekken als bijvoorbeeld jouw camera wordt gestolen, wanneer jouw tas kwijtraakt of wanneer je naar het ziekenhuis moet. Daarnaast is een annuleringsverzekering ook belangrijk: als jouw reis plotseling geannuleerd moet worden, zal deze verzekering de kosten (grotendeels) dekken. Check wel altijd de voorwaarden van deze verzekeringen.

4. Neem de juiste papieren mee

Zijn de paspoorten nog geldig, heb je een eventueel visum aangevraagd en zijn de vliegtickets ingepakt? Dan heb je de belangrijkste papieren bij je. Maar naast dat is het belangrijk om de reservering van de accommodatie mee te nemen, net zoals de verzekeringspolissen. Vergeet ook vooral jouw portemonnee niet en pin eventueel wat geld, voor als er geen pinautomaat in de buurt is.