Zwanger en op vakantie?

Heb jij een prachtige vakantie op de planning staan en ben je zwanger? Dan zijn er natuurlijk wel een aantal extra zaken waar je serieus rekening mee moet houden. Uiteraard is het allereerst afhankelijk van het aantal weken dat je zwanger bent of je daadwerkelijk nog mag vliegen ja of nee. Ben je korter dan 36 weken zwanger, dan is dit in ieder geval niet iets om je zorgen over te hoeven maken. Uiteraard zijn er verder nog wel een aantal zaken. Welke dit zijn bespreken we in dit artikel met je. Vooral omdat er al een hele hoop op je af komt, is het zeker aan te raden om tijdig te beginnen met de voorbereidingen van je vakantie.

De bestemming

Wanneer je zwanger bent, is het belangrijk om rekening te houden met de bestemming waar je naartoe gaat. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het niet prettig is om ontzettend lang in het vliegtuig te moeten zitten of dat je naar een land toe gaat waar het met de hygiëne allemaal niet zo nauw is gesteld als dat het in ons eigen land is. Je wilt je baby natuurlijk niet blootstellen aan gevaarlijke situaties. Het advies is daarom dus vaak ook om lekker binnen Europa te blijven. Kies je dan toch voor een ander land, kijk dan goed naar de voorschriften betreffende zwangere vrouwen.

Zie ook:  Groepsrondreizen

De temperatuur

Op het moment dat je zwanger bent, zit je er niet altijd op te wachten om in de brandende zon te moeten lopen of liggen. Sterker nog, ook je baby vindt het vaak alles behalve prettig. Je kunt daarom dus beter kiezen voor een land waar het wel lekker is, maar niet te warm. Zo kun je ook gerust je zwangeschaps kleding dragen en hoef je niet bang te zijn dat het te warm wordt.

Kleding

Op het moment dat je net zwanger bent, dan zul je dit qua kleding niet direct merken. Maar naarmate de weken en vooral maanden vorderen, is het wel prettig dat je comfortabele kleding kunt dragen. Houd hier daarom dan dus ook rekening mee tijdens het inpakken van je koffer. Wanneer je deze tips volgt, zul je merken dat je ook zwanger kunt genieten van een prachtige vakantie.