Zwembad voor in de tuin

Helaas is het in Nederland maar een aantal maanden per jaar heerlijk weer. Toch zien we dat de zomers steeds langer zijn en ook warmer worden. Des te belangrijker is het dus dat je zorgt voor voldoende verkoeling. Naast een heerlijk fris drankje en een overkapping om โ€˜s avonds net even een uurtje langer te kunnen blijven zitten, mag een zwembad natuurlijk ook niet ontbreken. Het fijne aan de zwembaden van tegenwoordig, is dat ze ontzettend eenvoudig zijn op te zetten en je ze gedurende de hele zomer rustig kunt laten staan. Uiteraard is het dan wel zaak dat je regelmatig checkt of de pH-waarde van het water op peil is en je een filter aansluit, zodat het water continu wordt gereinigd. Dus wil jij deze zomer wat extra verkoelen, dan hebben wij een aantal handige tips voor je, voor het uitzoeken van een zwembad.

Kies voor het juiste formaat

Wil je een zwembad bestellen? Dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over het formaat. Niet alleen de grootte is hierin van belang, maar ook de diepte van het zwembad. Helemaal wanneer je voornemens bent deze in je tuin neer te zetten, is het wel prettig dat er ook wat ruimte overblijft. Om zeker te weten dat je kiest voor het juiste formaat, is het aan te raden deze afmetingen in je tuin uit te meten en uit te zetten met bijvoorbeeld een touw. Zo heb je ook direct inzichtelijk waar je het zwembad het beste neer kunt zetten en hoeveel ruimte deze in beslag neemt.

Zie ook:  Genieten van massage op vakantie

Zorg voor een afdekzeil

Of je nu kiest voor ronde zwembaden in je tuin, een vierkant of een rechthoekige, een afdekzeil is een absolute must. Ondanks het feit dat je gebruikmaakt van een pomp die het water gedurende de dag en ook nacht blijft filteren, zul je verstelt staan van de hoeveelheid ongedierte, die er tijdens de nachtelijke uren in terecht komt. Ook bladeren zijn overigens ontzettend vervelend, om over het zand dat naar de bodem drijft nog maar te zwijgen. Zorg er daarom dus ook voor dat je je zwembad aan het einde van de dag afgedekt hebt met een passend afdekzeil. Dit scheelt je een hele hoop schoonmaak werk. Zo hoef je de volgende dag alleen het zeil eraf te halen en kun je direct een duik nemen.