Alles over Egypte als vakantieland

Egypte is een land in Noord-Afrika dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis en culturele erfgoed. Het is de thuisbasis van enkele van de oudste beschavingen ter wereld, met monumenten en artefacten die duizenden jaren oud zijn. Niet alleen vind je hier allerlei verschillende historische parels, maar is het ook bij uitstek perfect geschikt als vakantieland. Wat je vooral ziet, is dat het voor- en najaar ontzettend populair zijn. Gezien de temperaturen in het zuiden van Europa dan vaak niet meer voldoende zijn om heerlijk te kunnen zonnen, zoeken de meeste mensen het dan toch iets verder weg. Dus lijkt jou het ook wel wat om naar Egypte op vakantie te gaan, om bijvoorbeeld de Rode Zee te bezoeken? Wij vertellen je er in dit artikel alles over.

De geschiedenis van Egypte

Voordat we verdergaan met de verschillende vakantiebestemmingen in Egypte, is het goed eerst een stukje historie te bespreken. De oudste beschaving van Egypte, de Oude Egyptische beschaving, ontstond rond 3150 v.Chr. en duurde tot 332 v.Chr. Het land werd toen bestuurd door farao’s, die als goden koningen werden vereerd. De Oude Egyptische beschaving is vooral bekend vanwege haar indrukwekkende piramides en andere monumenten, zoals de Sfinx, die nog steeds te bezichtigen zijn. Egypte was ook belangrijk voor de geschiedenis van de mensheid vanwege de ontdekking van de Rosetta-steen, die in 1799 werd gevonden. De steen was beschreven in het Grieks, het Demotisch (een oude vorm van het Egyptisch) en het hiërogliefenschrift, en was essentieel voor het ontcijferen van het hiërogliefenschrift, wat leidde tot een betere begrip van de Oude Egyptische beschaving.

Zie ook:  Ga terug in de tijd

Op vakantie naar Egypte

Op vakantie Egypte is een populaire vakantiebestemming vanwege haar rijke geschiedenis, prachtige landschappen en aangename klimaat. Er zijn talloze bezienswaardigheden om te bezoeken, waaronder de piramides van Gizeh, de tempels van Luxor en Karnak. Ook mogen de oases van de woestijn natuurlijk niet ontbreken. Ben je niet zo heel erg cultureel ingesteld, dan kun je natuurlijk ook gewoon heerlijk op het resort blijven en genieten van het heerlijke eten en drinken wat ze bijna 24 uur per dag met alle liefde voor je klaarmaken. Wel is het aan te raden je goed in te smeren. Ook wanneer het bewolkt is, loop je het risico dat je verbrand natuurlijk.