Combi-reis Zuid-afrika Kruger Park en op safari

Maar waar moet je beginnen? Het park heeft 9 ingangen (gates) en als je niet zelf binnen de hekken van het park slaapt kun je, afhankelijk van het seizoen, vanaf 05. 30 of 06. 00 uur naar binnen. De meest gebruikte gates zijn die in het centrale deel van het Krugerpark.

Tip: wij printen thuis al een aantal formulieren, zodat we die vooraf kunnen invullen. Dat scheelt vaak een behoorlijke wachttijd. Vergeet je paspoort niet mee te nemen, want zonder paspoort kom je niet binnen! De actuele tarieven en openingstijden vind je op de website van South Africa National Parks. Wij gingen deze keer naar binnen door de Orpen Gate.

Bijzonder: Golfen En Op Safari In Zuid-afrika

11 x mooie wildparken voor een onvergetelijke safari in Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Safari & Wijn Reis Zuid-Afrika   Official Travel CompanyOp safari in het Krugerpark – Stunningtravel

In het park zijn er twee verschillende soorten wegen te vinden: asfaltwegen en gravel roads. Wij vinden het zelf erg leuk om af en toe van de asfaltweg af te gaan en de rustigere gravel roads te nemen. Het is niet gegarandeerd dat je daar meer dieren ziet, maar het geeft net wat meer dat safarigevoel.

Behalve op de aangegeven plekken mag je nergens uitstappen in het park, en daarom het handig om vooraf te plannen waar je heen wilt gaan. Op de kaart (te koop bij de gate) staan alle rest camps, uitkijkplekken en picknicksites duidelijk aangegeven. Plan ruim, want ook al mag je op de asfaltwegen 50 kilometer per uur rijden, in praktijk rijd je meestal langzamer én zul je regelmatig stoppen wanneer je dieren tegenkomt.

Alles Over Een Safari In Het Krugerpark In Zuid-afrika – Pinterest

Laatkomers krijgen stevige boetes en bovendien wil je er niet in het donker rijden! Nog een tip: zorg voor voldoende eten en drinken als je gaat rijden. Bij sommige picknickplaatsen kan je wel wat kopen, maar het is verstandig zelf genoeg mee te nemen. Biscuitjes, zoutjes, gedroogd fruit en de locale specialiteit biltong (gedroogd vlees) waren bij Cas favoriet.

Wat bij ons ook altijd een groot succes is, is een boekje met dieren waarin je kan kleuren en afstrepen wat je allemaal gezien hebt. Deze zijn voor een paar euro te koop bij de winkels in de rest camps. Zelf rijden of georganiseerd op safari in het Krugerpark? Naast zelf rijden is er ook de optie om in de rest camps gamedrives met een ranger boeken.

Kruger National Park Safari Rondreizen Door Zuid-afrika

De minimum leeftijd hiervoor is 6 jaar. Nog spannender is om met een ranger te voet op pad te gaan, maar houd er wel rekening mee dat dit pas mag vanaf 13 jaar. Prijzen variëren van €25 voor een gamedrive tot €40 voor een wandeling. Het voordeel van een georganiseerde gamedrive is dat je met een ranger op pad gaat die alles weet over het park en de dieren.

Toch zitten er ook nadelen aan een georganiseerde gamedrive. Zo kun je niet zelf de route en het tempo bepalen en deel je de safariauto met andere bezoekers. Zeker als je met kleine kinderen op safari gaat, is dat niet altijd ideaal. Wij konden met Cas nog geen safari met een ranger doen omdat hij niet oud genoeg is, en daarom reden we zelf, elkaar afwisselend, op de georganiseerde safari routes.

Van Johannesburg: Driedaagse Safari In Kruger National Park

Je slaapt in één van de rest camps midden in het park en voor ons betekende dat dat we ’s nachts hippo’s hoorden knorren en leeuwen hoorden brullen. Er zijn 12 grote rest camps in het Krugerpark, met voorzieningen zoals een restaurant, winkel, zwembad en receptie. Verder zijn er ook kleinere camps (satellites) en bush camps.

Als je wil overnachten met (kleine) kinderen in het Krugerpark kun je beter voor één van de grotere rest camps kiezen. Voor wie een luxere ervaring wil, zijn er ook nog luxe lodges. Die zijn qua prijzen te vergelijken met verblijf in de privéparken rondom het Krugerpark en dus behoorlijk prijzig.

Kruger Park In Zuid-afrika: 25 Bezienswaardigheden – Reizen

De accommodatie in de grotere rest camps is vrij basic, variërend van een simpele tent tot huisjes met drie slaapkamers. Alle accommodatie is op self-catering basis wat betekent dat je dus zelf voor je eten moet zorgen. Dit kun je op twee manieren doen: zelf koken of uit eten. In bijna iedere rest camp vind je één of meerdere restaurants, die helaas niet allemaal even goed zijn.

Wij wisselen daarom af tussen uit eten gaan en zelf koken. De winkels in de rest camps verkopen de basisbenodigdheden, zoals groenten en fruit, (ingevroren) vlees, brood en eieren. Het leukste is om te doen wat de Zuid-Afrikanen zelf ook meestal doen als ze in het Krugerpark overnachten: barbecueën ofwel: braaien! Bij iedere accommodatie is er een vaste barbecue.

Zie ook:  Thailand reis voorbereiden

Op Safari In Het Krugerpark Met Kinderen – Gezin Op Reis

Wij sliepen tijdens onze laatste reis in twee verschillende rest camps: Satara en Lower Sabie. De eerste ligt in het centrale deel van het park, omringd door veel open vlaktes, en de tweede ligt in het zuidelijke deel aan een rivier. Samen met Skukuza vinden wij dit de meest kindvriendelijke rest camps om met Cas te verblijven.

Ook was er bij beide huisjes een fijn terras, dat in Lower Sabie gepaard ging met een mooi uitzicht over de rivier. Een voordeel van in het Krugerpark zelf slapen is dat je ’s ochtends als eerste in het park bent, waardoor je al vóór alle dagjesmensen op zoek kunt gaan naar dieren (accomodation near the Kruger park).

Krugerpark Of Een Privé-reservaat? – Reisblog – Tenzing Travel

Daarna was het tijd om een poosje te relaxen bij het huisje of gingen we zwemmen. Aan het eind van de middag reden we vaak nog een stukje tot sluitingstijd. Op de dagen dat we van het ene naar het andere rest camp reden, vertrokken we ’s ochtends wat later en reden we op ons gemak met een lange lunchstop naar onze volgende bestemming.

Slaap je liever buiten het park? Check dan onze tips voor accommodatie in de buurt van het Krugerpark. Wildcard Ben je van plan om meerdere dagen in het Krugerpark te verblijven en wil je dit combineren met andere nationale parken? Dan is het de moeite waard om uit te zoeken of het voordeliger is een Wildcard te kopen.

Kruger Park: Tips Voor Een Onvergetelijke Safari – Travelaar

Naast het Krugerpark geeft de Wildcard onder andere toegang tot Hluwhluwe-Imfolozi National Park, Addo Elephant National Park en de penguin kolonie bij Boulders Beach. Op de website van SANParks bereken je of dit voor jou voordeliger is en kan je de Wildcard ook bestellen. Je krijgt de kaart dan vanuit Zuid-Afrika toegestuurd per post, maar onze ervaring is dat dit niet altijd goed gaat (die van ons is inmiddels al meer dan een jaar onderweg).

Veiligheid in het Krugerpark Je kent vast het bekende filmpje van de olifant die een klein personenautootje ondersteboven gooit, mét de inzittenden er nog in. Veel mensen vragen zich daardoor af of het wel veilig is om zelf te rijden en te overnachten in het Krugerpark. Het antwoord is zeker ja, mits je je aan de regels houdt en je gezond verstand gebruikt.

Kruger Nationaal Park – Reis Naar Krugerpark In Zuid-afrika

Als het dan toch gebeurt dat je oog in oog komt te staan met bijvoorbeeld een olifant, houd dan afstand en jaag het dier niet op. Ons is het wel eens overkomen dat we een half uur stil gestaan hebben omdat een olifant de weg versperde. ER zit dan niets anders op dan wachten.

Wij verbaasden ons echt over het gedrag van sommige bezoekers in het park. Regelmatig kwamen we mensen tegen die, zelfs met leeuwen op een paar meter afstand, uit hun raam hingen of op het dak van hun auto zaten. Dit is ten eerste levensgevaarlijk en ten tweede word je meteen het park uitgezet inclusief boete als een ranger je betrapt.

Ersin In Wonderland In De Klas – Krugerpark, Zuid-afrika

In principe kunnen alle dieren hier dus rondlopen en moet je daarom altijd opletten. Wij hielden Cas daarom scherp in het oog en lieten hem in geen geval alleen bij ons vandaan lopen. kruger national park. Waar je echt op moet letten zijn bavianen. Deze zijn vooral uit op eten en zijn heel brutaal en soms zelfs agressief.

Grotere dieren komen hier niet naar binnen. Let er ook op dat je kind nooit op blote voeten loopt. Er kunnen immers ook schorpioenen, slangen en spinnen zitten. Het grootste gevaar komt echter van een heel klein diertje, namelijk de malariamug. Het Krugerpark is malariagebied en in het natte seizoen moet je dus voorzorgsmaatregelen nemen als je in het park overnacht.

Rondreizen Zuid-afrika Met Het Krugerpark – Nrv

Het Krugerpark is gewoonweg niet te voorspellen! Toch zijn er een aantal tips om meer dieren te spotten. De meeste dieren in het Krugerpark zijn vroeg in de ochtend actief of juist net als het donker wordt. Olifanten, giraffes, zebra’s en andere grote dieren zijn de hele dag goed te spotten, maar vooral roofdieren verschuilen zich overdag om te rusten en gaan ’s avonds op jacht.

Hierop geven bezoekers met gekleurde magneten aan welke dieren ze waar in het park hebben gezien. Kom je een safariauto met een ranger tegen? Vraag gerust even of ze iets interessants hebben gezien in de buurt. Wanneer je ergens meerdere auto’s stil ziet staan betekent dat vaak dat er een dier is gespot.

Ersin In Wonderland In De Klas – Krugerpark, Zuid-afrika

Wel is het zo dat je met een wat hogere auto wat meer zicht hebt. Een SUV, bijvoorbeeld een Toyota Fortuner, is ideaal maar niet noodzakelijk. Bij Sunny Cars huur je een goede auto voor je safari in het Krugerpark. Kijk ook op de grond en in de lucht. Sporen en uitwerpselen geven vaak aan dat er dieren in de buurt zijn.