Suriname

Suriname

Op zonvakantie naar Suriname, de voormalige kolonie van Nederland. Suriname is een prachtige zon bestemming om naar op vakantie te gaan als toerist. Bijzonder is dat in Suriname nog Nederlands gesproken wordt, zeker in Paramaribo kun je jezelf goed verstaanbaar maken. In het binnenland en kleine dorpen zal je ook het Sranan tegenkomen en andere inheemse talen.

Reis naar Suriname

Op zonvakantie naar Suriname betekent altijd met het vliegtuig de Atlantische oceaan over. Nadat je een vliegticket Suriname hebt gescoord, is het tijd om in het vliegtuig te stappen voor ongeveer 9 a 10 uur vliegen. Je vliegt altijd op de hoofdstad Paramaribo, wat ook de perfect uitvalsbasis is voor je bezoek aan Suriname. Er zijn veel verschillende en mooie accomodaties in en rondom Paramaribo. Van grote luxe all-in hotels en resorts tot lokale bed & breakfast accomodaties. Wij vinden het zelf altijd een mooie combi om bijvoorbeeld eerst een week in een lokale B&B te zitten en af te sluiten met een week luxe in een resort. Zeker als je bespaart met een goedkoop ticket Suriname, dan vinden wij het heerlijk om de vakantie altijd af te sluiten in een luxe omgeving.

Zie ook:  Rondreis Cuba

Paramaribo & omgeving

Als gezegd is Paramaribo eigenlijk altijd je uitvalsbasis voor een zonvakantie in Suriname. Verwacht echter geen prachtige witte stranden aan de kust van Suriname, het zijn voornamelijk rotspartijen en mangroves die de kust sieren. Gelukkig zijn er wel witte stranden om lekker te kunnen verblijven, vooral rondom de Suriname rivier zijn resorts gebouwd en witte stranden aangelegd. Een zonvakantie in Suriname is dan ook niet je standaard 14 dagen aan het strand vakantie. Het zal een combinatie zijn van aan het strand liggen, het tropische regenwoud bezoeken en de lokale bevolking in kleine dorpen bezoeken alsook de grote stad Paramaribo ontdekken.