Thailand reis voorbereiden

Ga je binnenkort op vakantie naar Thailand? Dan is het goed om de juiste voorbereidingen te treffen, zodat je probleemloos van je vakantie kunt gaan genieten. Sommige voorbereidingen klinken misschien wel erg als een open deur, maar je wilt niet weten hoe vaak een van de voorbereidingen toch vergeten wordt. Tijd dus om alle zaken die je moet en kunt voorbereiden voor je reis naar Thailand onder elkaar te zetten.

Paspoort en visum

Wellicht is het de eerste keer dat je buiten Europa gaat reizen, maar wees je ervan bewust dat een paspoort (en dus niet een identiteitskaart) verplicht is om buiten Europa te mogen reizen. Dat klinkt als een open deur, maar recent hebben wij het op een vlucht nog meegemaakt dat een van de familieleden een ID-kaart in plaats van een paspoort mee had genomen naar Schiphol. Doordat dit bij de gate pas gecheckt wordt, heb je dus ook geen tijd meer om bij de douane een noodpaspoort te krijgen en mis je dus gegarandeerd je vlucht.

Ook moet je een visum Thailand aanvragen om het land in te mogen.  Een visum kun je zien als een verklaring met informatie over wie een land gaat bezoeken en waarom. In het geval van Thailand kun je voor een toeristenvisum kiezen als je op vakantie gaat.

Zie ook:  Vakantie naar Mexico, Yucatan - Quintana Roo

Vaccinaties

Voor je vakantie naar Thailand worden een aantal vaccinaties aangeraden door de GGD. Dit zijn de DTP (difterie, tatanus en polio) vaccinatie en hepatitis A. Daarnaast wordt het sterk aanbevolen om voor de zekerheid malariapillen mee te nemen. Malaria komt namelijk voor op verschillende plekken in Thailand en is het hele jaar door een risico. Door malariapillen preventief mee te nemen, weet je zeker dat je de juiste medicatie krijgt, wat in een vreemd land als Thailand toch niet altijd een vanzelfsprekendheid is.

Voor de coronamaatregelen en eisen met betrekking tot testplicht en vaccinaties raden we aan de website van de Nederlandse overheid te bezoeken. Doordat het advies vaak en snel kan wijzigen, is het aanbevolen dit meerdere keren voor vertrek te controleren.

Verzekeringen

Check goed of je een geldende reisverzekering hebt voor het geval er tijdens de reis iets mis gaat, kapot gaat of gestolen wordt. Check daarnaast ook of ziektekosten in het buitenland al gedekt zijn in je zorgverzekering of dat je hier bij je reisverzekering een extra module voor kunt aanzetten.