Skiën in Portes du Soleil

Bent u op zoek naar het allergrootste skigebied in de wereld? Als u al meerdere artikelen op deze website hebt gelezen, dan bent u er waarschijnlijk achter gekomen dat Trois Vallées het grootste skigebied van de wereld is. Als u daarnaar op zoek bent, dan kunt u ook een vakantie richting Trois Vallées boeken via deze website. Maar hoe groot is Portes du Soleil dan? Heel groot eigenlijk. Het hele gebied bestaat bij elkaar uit ruim 650 kilometer aan pistes.

Maar waarom is Portes du Soleil dan niet het grootste skigebied ter wereld? Dat is een goede vraag en die vraag kunnen we ook simpel beantwoorden: Portes du Soleil ligt eigenlijk in zowel Zwitserland als Frankrijk, een deel over de grens van beide landen. Het mooie en het spectaculaire is dan ook aan dit gebied dat u dagenlang op verschillende pistes kunt skiën en dat u langs verschillende dorpjes kunt gaan tijdens het skiën.

Zwitserland en Frankrijk
Zo kunt u op één dag door Zwitserland en door Frankrijk skiën. Juist om die reden zijn er heel veel fanatieke wintersporters die elk jaar weer naar Portes du Soleil gaan, omdat er altijd een variëteit is in de pistes en de verschillende bergen. Wat ook fijn is aan dit gebied is dat ongeveer 380 kilometer, bijna zestig procent van heel het gebied uit rode pistes bestaat. Op deze manier is het een skigebied voor de gemiddelde ervaren skiër en kunt u dus hele tochten maken, zonder dat de pistes heel gemakkelijk zijn of dat u steeds over zwarte pistes moet skiën.

Gelukkig is er ook nog zo’n honderd kilometer aan zwarte pistes, dat is vijftien procent van heel het gebied voor de gevorderde skiër die nog wat behoefte heeft aan genoeg uitdaging. Die uitdaging is ook zeker te vinden in Portes du Soleil. Kortom: een zeer veelzijdig gebied waar genoeg te beleven valt voor een zeer fijne skivakantie die u vandaag nog via onze website en via onze verschillende organisaties kunt boeken. Wij weten dan ook zeker dat u daar geen spijt van zult krijgen.

Zie ook:  Skiën in Sölden – Ötztal Arena