Skiën in Saas-Fee

In Zwitserland zijn heel veel mooie en vooral ook bijzondere ski gebieden. Frankrijk en Oostenrijk worden misschien nog steeds gezien als de wintersportlanden, maar eigenlijk heeft Zwitserland het meeste in huis qua bijzondere gebieden. De skigebieden zijn vaak niet heel groot, maar juist bij de wat kleinere gebieden kunt u een bijzonder gevoel ervaren tijdens het skiën. Zo is dat ook bij Saas-Fee, het Zwitserse skigebied. Hebt u plannen om naar Saas-Fee op vakantie te gaan voor een weekje skivakantie? Via deze website kunt u een skivakantie naar Saas-Fee gemakkelijk en snel boeken.

Saas-Fee wordt ook wel de parel van de Alpen genoemd. Dat komt vooral door de vierduizend meter hoge toppen waarmee het gebied wordt omringd. Saas-Fee heeft ongeveer honderd kilometer aan pistes. Er zijn grote gebieden die echt zeshonderd kilometer aan pistes hebben. Vergeleken met die skigebieden is Saas-Fee maar een klein broertje, maar gelukkig maakt dat helemaal niet uit, want in Saas-Fee zijn de niveaus van de ski gebieden in blauw, rood en zwart eigenlijk bijzonder goed verdeeld als we het zouden vergelijken met andere ski gebieden.

Goede verdeling pistes
Zo is er veertig kilometer aan blauwe pistes en ook veertig kilometer aan rode pistes en de overige twintig kilometer aan zwarte pistes. Eigenlijk een perfecte verdeling om op deze manier alle soorten niveaus en de verschillende pistes te kunnen verkennen tijdens uw skivakantie. Voor de rest wellicht een bijkomend voordeel: Saas-Fee is een autovrij skigebied. Dit houdt in dat er één grote parkeerplaats is gereserveerd voor alle auto’s aan de rand van een nabijgelegen dorpje. Vanaf hier is het gemakkelijk om het skigebied te bereiken.

Het voordeel hiervan is dat het een zeer gezinsvriendelijk skigebied is, omdat er dus ook geen auto’s rijden en u uw kinderen eventueel in een ski klasje enigszins vrij zou kunnen laten op de blauwe pistes als zij daar ski les zullen hebben. U kunt dus vandaag nog een fantastische skivakantie naar Saas-Fee boeken en u zult daar zeker geen spijt van krijgen door het vriendelijke gebied voor gezinnen, maar ook gewoon een fijn skigebied om te beginnen als skiër in het prachtige Zwitserland. En Zwitserland is daarvoor absoluut het beste land.

Zie ook:  Skiën in Serfaus