Andalusie

Andalusie

Op zonvakantie naar Andalusie, wat heerlijk om aan de Costa del Sol aan het strand te liggen of de hoofdstad van de regio Sevilla te bezoeken. Andalusie staat garant voor heerlijk eten, prachtige omgevingen en vooral Spaanse rust en gastvrijheid. Als je het ons vraagt de absoluut beste plek om je zonvakantie te vieren. Als stedentrip vinden wij Madrid fantastisch, maar voor een zonvakantie gaan we het liefste naar Andalusie. In dit artikel gaan we jouw overtuigen waarom ook jij verliefd zult worden op Andalusie.

Locatie

Andalusie ligt in het zuiden van Spanje en is de grootste regio van Spanje. Globaal gezegd loopt de regio van Almeria tot de Portugese grens. De grootste en bekendste plekken in de regio zijn, naast hoofdstad Sevilla, bijvoorbeeld Malaga, Granada, Cadiz maar ook bekende badplaatsen als Marbella en Torremolinos liggen in Andalusie. Daarnaast ligt de Sierre Nevada ook in Andalusie, een prachtig gebergte wat tot grote hoogten reikt. Door de liggen van het gebergte is het gebied onder de Sierre Nevada de regio met meeste zonuren. Het gebergte houdt de regen en wolken vast, waardoor plaatsen als Nerja en Torrox-Costa zeer geliefde vakantiebestemmingen zijn. In Europa zijn dit ook de plekken waar de meeste zonuren per jaar worden geregistreerd; voor de absolute zonvakantie liefhebbers dus een echt walhalla.

Zie ook:  Vakantie Gran Canaria

Architectuur

Bijzonder aan Andalusie is dat het veel overeenkomsten heeft qua architectuur en cultuur met Noord-Afrika. Verwacht dus veel mozaik en witte huizen in het straatbeeld en bij de lokale bevolking is het zo dat gemoedelijkheid plus gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Toeristen zijn meer dan welkom in de regio, het is namelijk de absolute nummer 1 inkomstenbron. Doordat de regio zo groot is, zijn er ook andere industrieën waar de bevolking het geld mee verdient. Echter blijft toerisme zeer belangrijk voor Andalusie.

Vervoer

Het bezoeken van de regio is het makkelijkste door te vliegen naar een van de grotere steden in de regio, bijvoorbeeld Malaga of Sevilla, en vanaf daar een auto te huren om naar je eindbestemming te gaan. Er zijn wel een aantal campings, maar de bestemmingen en locaties zijn vooral gericht op appartementenverhuur en hotelkamers. Zeker gezien de zomerse hitte wat ons betreft absoluut aan te raden, zodat je na een dag zonnen even lekker in de airco kunt afkoelen!