Op zonvakantie naar Torremolinos

Voor een heerlijke zonvakantie hoef je niet ver te vliegen, aan de Spaanse zuidkust ligt de Costa del Sol met de prachtige badplaats Torremolinos. Gelegen direct aan de middellandse zee is dit stadje een van de trekpleisters van de regio Andalusië. Vanaf april stijgt de temperatuur tot boven de 25 graden en tot en met oktober daalt de temperatuur eigenlijk niet meer. Zeker in de zomermaanden juli en augustus zal het minimaal 30 graden in Torremolinos zijn; perfect weer voor een heerlijke zonvakantie.

De reis

Doordat Torremolinos aan de zuidkant van Spanje ligt, is een reis met de auto eigenlijk niet te doen. Vanaf Utrecht is het al snel 2500 kilometer heen en weer 2500 kilometer terug, waardoor je met alleen de auto minimaal 2 reisdagen per reis moet rekenen. Vliegen is dan ook de meest gebruikte manier om naar Torremolinos te gaan. Je vliegt vanaf Nederland zowel vanaf Schiphol, Rotterdam als Eindhoven naar Malaga. Vanaf Malaga is het nog maar 15 minuten rijden naar Torremolinos.

Accommodaties

Torremolinos is zowel een toeristische stad alsook nog een typisch Andalusisch stadje. Doordat er veel toeristen komen, zijn er veel accommodaties beschikbaar. Zowel mooie appartamenten direct aan het strand, als hotels in Torremolinos zelf en een aantal campings rondom Torremolinos.

Zie ook:  Unieke dagtrip naar Klein Curaçao

In Torremolinos

In Torremolinos kun je jezelf zowel overdag als ’s avonds perfect vermaken. Overdag heb je keuze uit vier verschillende stranden, allemaal met mooie boulevards, ligbedden en een fijn strand. Mocht het een keer bewolkt zijn, ga dan het stadje ook eens ontdekken. Er is een kasteel uit de tijd van de Moren dat het bezoeken waard is; de Casa de los Navajas. Ook de toren in het centrum van Torremolinos is het bezoeken (en beklimmen) waard. Vanaf de Pimentel Toren heb je een prachtig uitzicht over de stad, strand en de zee.

Malaga

Doordat Torremolinos praktisch tegen Malaga aan ligt, zouden we het sterk aanraden om een aantal keren naar Malaga te gaan. Deze stad is de hoofdstad van Andalusië, maar is met ongeveer 600.000 inwoners qua grootte te vergelijken met Rotterdam. Dat betekent dat de stad groot genoeg is om een aantal keren naar toe te gaan en nieuwe dingen te ontdekken, maar dat het compact genoeg is om geen enorme afstanden af te hoeven leggen.