Torremolinos

Torremolinos

Torremolinos, de badplaats waar veel Nederlanders hun zonvakantie vieren en waar misschien wel nog meer Nederlanders overwinteren om de koude en natte Nederlandse winters te ontwijken. Torremolinos is bovenal een heerlijke plek aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje. Prachtige stranden en een zeer mild klimaat, zorgen voor bijna altijd mooi weer en in de zomer brengt de Middelandse Zee heerlijke verkoeling.

Locatie

Torremolinos ligt in het zuiden van Spanje in de provincie Andalusië. Om het te bezoeken vlieg je naar Malaga en met een transfer of gehuurde auto kun je zo naar Torremolinos rijden. De vlucht vanaf Amsterdam Schiphol is ongeveer 3 uurtjes, waarna je in minder dan een uur vanaf Malaga aan het strans in Torremolinos staat. Een vakantie Torremolinos is dus helemaal niet ver weg, terwijl je in een compleet andere wereld bevindt.Accommodaties

Qua accommodaties heb je veel keuze in Torremolinos. Het overgrote merendeel van de toeristen boekt een hotel. Hierbij kun je een hotel met appartementen boeken of een all inclusive Torremolinos hotel. Ook zijn er veel losse appartementen die je via Spaanse makelaars en verhuursites kunt huren. Zoals eerder gezegd is de badplaats namelijk een bekende overwinteringsplaats. Deze overwinteraars gaan in de zomer echter terug naar Nederland of Engeland, waardoor hun appartement of huis in de zomer leeg staat. Deze appartementen en huizen kun je vaak relatief goedkoop huren, waardoor je veel ruimte krijgt en vaak een mooie centrale plek dichtbij het strand.

Zie ook:  All Inclusive vakantie naar Turkije?

Bezienswaardigheden

De grootste reden om Torremolinos te bezoeken is toch wel vanwege een van de vier prachtige en uitgerekte stranden. De stad is dan ook echt een badplaats. Wat er bij een badplaats hoort, is een gezellig centrum en boulevard met veel verschillende eet- en drinktentjes. Maak je daar maar niet druk om, want er is een zeer divers aanbod aan cafés en restaurants beschikbaar. De meest in het oog springende bezienswaardigheid in het stadje is de Pimentel Toren.