Weer Ibiza

Ibiza is een prachtig Spaans eiland gelegen in de Middellandse Zee. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met milde winters en hete, droge zomers. In dit artikel zullen we het weer en klimaat van Ibiza bespreken, en u voorzien van een overzicht van de gemiddelde temperaturen per maand.

Het klimaat van Ibiza

Ibiza heeft een mediterraan klimaat, dat wordt gekenmerkt door lange, warme zomers en milde winters. De zomers zijn droog en zonnig, terwijl de winters gematigd en regenachtig zijn. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur van Ibiza is ongeveer 18 graden Celsius.

De zomermaanden

De zomermaanden van juni tot en met september zijn de meest populaire tijd om Ibiza te bezoeken. Tijdens deze maanden zijn de temperaturen hoog en is de zon volop aanwezig. Gemiddelde temperaturen overdag liggen tussen de 27 en 31 graden Celsius. ’s Nachts koelt het iets af, maar blijft het nog steeds warm genoeg om buiten te zitten. Juli en augustus zijn de drukste maanden op het eiland, dus als u de drukte wilt vermijden, kunt u beter in juni of september gaan.

Zie ook:  Weer Montpellier

De wintermaanden

De wintermaanden op Ibiza, van december tot en met februari, zijn mild en vochtig. De gemiddelde temperaturen overdag liggen tussen de 14 en 17 graden Celsius. ’s Nachts kan het afkoelen tot 8 graden Celsius. Het regent vaker in deze maanden, maar het weer blijft relatief mild en er zijn nog steeds zonnige dagen om van te genieten.

Gemiddelde temperaturen per maand

Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde temperaturen per maand op Ibiza.

MaandGemiddelde maximumtemperatuurGemiddelde minimumtemperatuur
Januari15°C9°C
Februari16°C9°C
Maart17°C10°C
April20°C12°C
Mei23°C15°C
Juni27°C19°C
Juli30°C22°C
Augustus30°C23°C
September28°C20°C
Oktober24°C17°C
November19°C12°C
December16°C10°C

Zoals te zien is, zijn de temperaturen het hoogst in de zomermaanden en het laagst in de wintermaanden. De meeste neerslag valt in de wintermaanden, terwijl het in de zomermaanden droog blijft. Het is belangrijk om te weten dat deze gemiddelden kunnen variëren van jaar tot jaar, dus het is altijd goed om het weerbericht te controleren voordat u op reis gaat naar Ibiza.